V novi številki Primorskih novic preberite

Izolska bolnišnica (SBI) zanika, da so (bili) izvidi in napotnice njenih pacientov dostopni na spletu: “Podatki o pacientih niso ogroženi!” Informacijski pooblaščenec je zahteval, naj SBI poskrbi za odstranitev datotek iz iskalnika Google. Zoper SBI je uvedel inšpekcijski postopek zaradi neustreznega zavarovanja osebnih in posebne vrste osebnih podatkov.

 Foto: Jasna Arko
Foto: Jasna Arko

Servitski samostan gre pod okrilje koprske občine

Servitski samostan v Kopru kmalu ne bo več last Univerze na Primorskem. Ko se mu je slednja odpovedala, se je zanj ogrela koprska občina.

Internautice letos ne bo, bo pa navtični sejem

V boju med Marino Portorož in Studiom 37 je zmagala prva.

Občina želi odločati, kaj bo v nekdanji Adrii

Vipavska občina tehta, ali bi od Mlinotesta odkupila del stavbe nekdanjega gostišča Adria.

Poleti že ovčje salame za gurmane

Društvo rejcev drobnice Zgornje Posočje z 58 člani, ki redijo 2000 živali različnih pasem, končuje preurejanje nekdanje šole v obrat za predelavo in prodajo mesa drobnice.

Gasilcem jemal denar, dobil zlato priznanje

Kljub velikemu madežu so Damjanu Barutu podelili zlato priznanje civilne zaščite.

Pri Ravbarkomandi še en izvoz za Postojno?

Postojnska občina si prizadeva, da bi mesto vendarle dobilo še en, severni priključek na avtocesto, ki bi zlasti delovnim migrantom skrajšal pot proti Ljubljani in iz nje.

O pritožbah v Kopru

Sodbo v zadevi Vasić je novogoriško sodišče izreklo že junija leta 2017, čez leto dni pa je dvanajsterica obdolženih prejela še pisno sodbo. Ko je napočil čas, da o pritožbah odločijo koprski višji sodniki, pa se je zapletlo. Izločila sta se dva sodnika, razlog za njuno izločitev pa naj bi bila notarka Polka Bošković, pred leti sodnica na koprskem sodišču.

Tri ženske, ena razstava

Pod naslovom Misli v barvah so na dan žena v galeriji Kulturnega centra Lojze Bratuž v Gorici odprli razstavo, na kateri se predstavljajo Marina Legovini, Maša Bersan Mašuk in Jasna Merkù.

Zasuki navdihujejo staro damo

V torek in sredo bodo znani še preostali četrtfinalisti nogometne lige prvakov.


Najbolj brano