Težki časi za goriške vrtnice

Nogometnim prvoligašem so se minuli konec tedna pridružili še drugoligaši, tretjeligaši pa bodo na zelenice stopili ta konec tedna, ko se pred reprezentančnim premorom obeta tudi veliki derbi Olimpije in Maribora.

Na koprski Bonifiki je  bila le ena od razburljivih tekem uvoda v drugi del sezone druge SNL. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Na koprski Bonifiki je bila le ena od razburljivih tekem uvoda v drugi del sezone druge SNL. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Zdi se, da je boj za naslov državnega prvaka po 22. krogu odločen. Maribor ne blesti, ima težave s poškodbami, vendar se na račun šibkejših tekmecev, svoje prekaljenosti in zmagovalne miselnosti nekako vselej izmuzne. Tudi njihovo negodovanje nad sodniki (prav veliko razlogov za pritoževanje nimajo) je očitno pomagalo. V soboto je bila oškodovana Gorica, ko ji v končnici tekme Dragoslav Perić ni dosodil očitne enajstmetrovke. Vprašanje je seveda, če bi iz nje padel zadetek, a Gorica bi imela vsaj priložnost za točko. Pomembna pa je vsaka, saj je Gorica po tretjem zaporednem spomladanskem neuspehu padla na predzadnje mesto. Rudar je namreč doma ugnal Muro in prehitel Gorico. Kaže, da bo med knapi in vrtnicami potekal boj za odrešilno osmo mesto, ki prinaša neposreden obstanek v ligi. Večina meni, da je Krško na zadnjem mestu obsojeno na izpad v drugo ligo, vendar pa ga le šest točk loči od predzadnjega mesta.

Težak goriški boj

Gorici se torej za zdaj ni obnesla sprememba na trenerskem stolčku, vrnitev Etiena Velikonje pa ni imela takega vpliva, kot je bila vrnitev še enega “prvokategornika” v matični klub. Aleš Mertelj očitno veliko psihološko pomeni za kranjski Triglav, ki je tokrat šokiral Olimpijo in praktično odločil prvenstvo. Kranjčani so s tremi zaporednimi zmagami pobegnili proti sredini lestvice in laže dihajo. Enak - vendar negativen niz - je zabeležil Aluminij, ki je oslabljen v primerjavi z jesenjo, tretje mesto pa je že prepustil Domžalam.

Vlado Badžim, trener Ankarana

“Vsak skrbi za svoj rezultat, bi pa dodal, da so gostje iz Bilj od prve minute izvajali strahovit pritisk na glavnega sodnika.”

Napet uvod drugoligašev

Nogometaši v drugi SNL so končali premor, uvod pa je bil po okusu tudi primorskih ekip. Vodilni trojček Radomlje, Bravo in Tabor je slavil, pri čemer deluje zmaga Radomelj najbolj prepričljivo. Ti so še bolj zadovoljni, ker sta Krka in Dob ostala brez zmage. Dekančani so v toči zadetkov po popolnem preobratu ugnali Krko, ključen trenutek pa je bil - kot se v nogometu rado zgodi - zgodnji vstop v igro Adnana Ahmetovića po poškodbi Tomaža Rodice. Rezervist je postal ključni mož domačega uspeha. Brda so ustavila Nafto, ki vse bolj izgublja stik z vrhom. Iskrilo se je tudi na Bonifiki. Gostje iz Bilj so izstrelili številne puščice na račun pozne registracije igralcev in tega, da klub, kot je Ankaran, sploh lahko še igra v prvenstvu. Na izjave kolega Sandija Valentinčiča v včerajšnjih PN se je odzval trener Ankarana Vlado Badžim: “O registraciji igralcev bo svoje povedal klub. Kakšno ekipo imamo, so tekmeci vedeli, saj so si ogledali našo trening tekmo v Umagu. Vsak skrbi za svoj rezultat, bi pa dodal, da so gostje iz Bilj od prve minute izvajali strahovit pritisk na glavnega sodnika. Ne prvič. Prav tako bi se lahko pogovarjali tudi o tem, kdo in kdaj je ustvarjal igralce.”


Najbolj brano