Odločala bo dnevna forma

Pred rokometaši Kopra je ena pomembnejših tekem sezone. V velenjski Rdeči dvorani se bodo drevi ob 19. uri skušali prek Gorenja prebiti na zaključni turnir četverice v pokalu Slovenije. Velenjčane letos vodi nekdanji koprski trener Zoran Jovičić.

Za vratarja koprske ekipe Thomasa Postogno je današnje pokalno 
gostovanje v Velenju finale pred finalom. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Za vratarja koprske ekipe Thomasa Postogno je današnje pokalno gostovanje v Velenju finale pred finalom. Foto: Zdravko Primožič/FPA

VELENJE > Rumeno-modri igrajo bolje. Minuli petek so v prvi DRL vpisali še tretjo zaporedno zmago, s katero so se zasidrali na petem mestu. V rednem delu domačega prvenstva jih sicer čaka le še gostovanje v Škofji Loki. Prvi cilj sezone, uvrstitev v ligo za prvaka, je tako že izpolnjen. Ker so se Koprčani v prejšnjih sezonah v pokalnem tekmovanju redno uvrščali na zaključne turnirje četverice, bo drevišnji izziv v Velenju še toliko večji.

“Čaka nas zelo težka tekma. Za nas je to kar finale pred finalom. Ne mi ne Velenjčani nismo imeli veliko časa za počitek, saj smo pred dnevi igrali tekmi državnega prvenstva. Motivirani smo, saj predstavlja obračun s tako zahtevnim nasprotnikom pravi izziv. Pripravljeni smo, gremo na zmago,” je pred tekmo sezone odločen Tržačan v vratih Kopra Thomas Postogna, ki je v zadnjih tednih precej dvignil formo. A kot pravi, tekme nikoli ne dobi posameznik ampak ekipa: “Tekme ne zmagujejo posamezniki. Treniramo kot ekipa in igramo kot ekipa. Jasno je, da je za vratarja laže, če obramba deluje dobro.”

Tri tekme jutri

Preostale tri četrtfinalne tekme slovenskega pokala bodo jutri. Pari - Trimo Trebnje : Celje Pivovarna Laško, Sviš Ivančna Gorica : Riko Ribnica, Grosuplje : Krka.

Primorci so se v zadnjih tednih vendarle izkopali iz krize, v katero so padli po zimskem premoru. Kljub težavam s poškodbami je njihova igra na precej višji ravni. Tudi zato je želja po pokalnem uspehu v Velenju toliko večja. “Vsaka sezona je zgodba zase. Nasprotniki so se okrepili, razlik med ekipami ni. Mislim, da vsak poraz za športnika pomeni razočaranje. V prejšnjih sezonah smo imeli nekaj sreče pri žrebu, letos pač ne, saj že v četrtfinalu gostujemo pri močnem Gorenju,” je nekaj besed o tekmecu, ki je na zadnjih enajstih tekmah devetkrat zmagal, povedal Postogna. Enega izmed dveh porazov jim je ob koncu prejšnjega koledarskega leta prizadejal prav Koper. Rumeno-modri torej imajo recept za zmago, vse pa bo odvisno od dnevne forme: “Zmagal bo tisti, ki bo bolje pripravljen. Na takih tekmah odloča dnevna forma. Rokomet je enostavna igra. Kdor naredi manj napak, je na koncu nagrajen. Žal mi je le, da tako pomembne tekme ne igramo pred domačimi gledalci. Kljub temu pa vsi verjamemo, da nas bodo naši navijači bodrili tudi v Velenju,” je še zaključil tržaški vratar.


Najbolj brano