Z mislimi že v Velenju

Rokometaši Kopra bodo v prvi DRL drevi ob 19. uri v dvorani Bonifika gostili Dobovo. Čeprav so si Primorci z zmago v prejšnjem krogu na gostovanju pri Krki že priigrali končnico za prvaka, sta novi točki neizbežni.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Morda igra še ni taka, kot si v strokovnem štabu želijo, a dejstvo je, da so rezultati spet boljši. Po nepričakovanem porazu proti Ivančni Gorici so Koprčani strnili vrste in vknjižili dve zaporedni zmagi, ki sta jim prinesli uvrstitev v ligo za prvaka.

Drevi se jim bodo v Bonifiki zoperstavili rokometaši Dobove. Nasprotnika, ki je uvrščen precej niže na lestvici, pa le ne gre podcenjevati. “Vemo, da je liga zelo izenačena. Vsak lahko premaga vsakega, kar so pokazale že številne tekme. Ni več kakovostno boljših ali slabših ekip. Fantje morajo v tekmo kreniti stoodstotno, saj se lahko v nasprotnem primeru hitro znajdemo v težavah,” je pred tekmo z ekipo, ki so jo Primorci letos že ugnali s 25:23, previden trener Uroš Rapotec.

Rumeno-modrim veliko preglavic povzročajo tudi poškodbe. “Nino Grzentič zaradi težav z ramenom ne more do zadetka, Marko Matijaševič ima težave s preponami, načeta sta tudi Rok Marić, ki ga muči koleno, in Žiga Smolnik, ki vleče poškodbo ramena še iz prejšnjih tekem. Srčno upam, da bodo vsi hitro okrevali in trenirali, tako kot je treba,” je o pravi bolnišnici v klubu spregovoril mladi strateg.

Čeprav je bilo nihanj vso sezono precej, pa je Koprčanom z zmago na neugodnem in zahtevnem gostovanju v Novem mestu uspelo uresničiti prvi cilj sezone. Uvrstili so se med šest najboljših ekip, ki se bodo v drugem delu prvenstva borile za naslov državnega prvaka. “Zadovoljni smo s tem, kar smo dosegli. Še posebej, ko vzamemo v obzir težave, s katerimi se spopadamo. Zdaj smo tudi teoretično v ligi za prvaka, kar je zagotovo dobrodošlo. Končnica bo kmalu tu, tam pa bo vsaka tekma štela dvojno,” je poudaril Rapotec in dodal, da jih po tekmi z Dobovo takoj čakajo intenzivne priprave na torkov pokalni obračun v Velenju: “Pred tekmo z Gorenjem si želimo lepe popotnice, kar bi zmaga proti Dobovi zagotovo bila. Na Velenjčane se bomo temeljito pripravili. Čeprav na domačem igrišču ne izgubljajo, se bomo mi potrudili, da bo tokrat drugače. Če imaš željo in voljo, tudi rezultat pride.”


Najbolj brano