Ključnega pomena je nadgrajevanje znanja

Na Kariernem sejmu v prostorih MIC se je včeraj predstavilo 26 podjetij, ki ves čas iščejo primerne kadre s pravimi kompetencami. Obiskovalcem, veliko je bilo dijakov in študentov šolskega centra, so namenili tudi več delavnic in predavanj, katerih namen je bil nadgradnja znanj in povečanje možnosti za zaposlitev.

Na kariernem sejmu se je predstavljalo 26 podjetij, obiskovalcem 
pa so bile na voljo tudi delavnice za izboljšanje zaposlitvenih 
možnosti.  Foto: Nace Novak
Na kariernem sejmu se je predstavljalo 26 podjetij, obiskovalcem pa so bile na voljo tudi delavnice za izboljšanje zaposlitvenih možnosti.  Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > “S stoodstotno odgovornostjo lahko zatrdim, da bodo vsi fantje, ki so danes tukaj, dobili zaposlitev, razen če res ne bodo želeli delati,” je na pogovoru o tem, kakšni kadri pridejo iz šole in kakšne kadre potrebujejo podjetja, kot je Mahle, s katerim se je začel karierni sejem, povedal Miran Saksida, direktor Šolskega centra Nova Gorica, v okviru katerega deluje Medpodjetniški izobraževalni center (MIC).

Povedal je tudi, da dijakom različne poklice najbolje predstavijo tako, da jim približajo realno dogajanje v podjetjih, tudi z Erasmus izmenjavami, ko gredo dijaki delat v podjetja v tujino.

Direktor Mahle Electric Drives Slovenija Miloš Požar je povedal, da od kandidatov za zaposlitev pričakujejo tehnično znanje in znanje tujih jezikov. Trenutno imajo 177 štipendistov. Vsako leto dobijo tako 20 do 30 novih strokovnjakov. “V mednarodni grupaciji Mahle je 85.000 zaposlenih. Mlade vleče tudi možnost dela po svetu. Po zaključku študija gredo lahko za 15 mesecev delat v naša podjetja po svetu, pri čemer so vsi stroški kriti,” je še povedal.

Maruša Grah, vodja marketinga pri zaposlitvenem portalu Mojedelo.com, ki organizira karierni sejem, je izpostavila pomen nove lokacije sejma v središču srednjih tehniških šol. “Veseli smo, da je šolski center pripeljal ogromno dijakov, tako da imajo lahko tukaj že prvi konkretni stik s podjetjem,” je še povedala.

Letos je bilo na voljo še več delavnic za iskalce zaposlitev, pa tudi brezplačno psihometrično testiranje, foto kotiček in pregled življenjepisov. Pri najbolj zaželenih poklicih v primerjavi z lanskim letom ni sprememb. To so še naprej elektrotehniki, strojni inženirji, CNC operaterji, šoferji, delavci v turizmu in storitvenem sektorju. Kot je pojasnila Grahova, je prostih delovnih mest na trgu zelo veliko, manjka pa ljudi s potrebnimi znanji in kompetencami.

“Kljub temu, da imamo v Sloveniji zdaj okrog 80.000 brezposelnih, med njimi ni najti tistih kompetenc, ki jih trg potrebuje, zato hodijo podjetja že v tujino po kadre in vlagajo v pridobivanje kadrov ogromno energije,” je še povedala.

Ob tem je poudarila, da je treba za kariero skrbeti, tudi če smo trenutno zadovoljni v službi, ker nikoli ne vemo, kaj bo čez pet let. “Časi, ko smo 40 let delali na podlagi tega, da smo se dvanajst ali pa 16 let izobraževali, so mimo. Ves čas je treba pridobivati nova znanja na svojem področju, da bomo konkurenčni,” je zaključila.


Najbolj brano