Mladi Rimljan na Kaninu padel v jamo

Italijanski turni deskar, doma iz Rima, si je včerajšnji dan izbral za deskanje na Kaninu, ki pa se je okoli 11. ure nepričakovano končalo. V bližini spodnje postaje Skripi je padel v 15 metrov globoko in široko jamo, od koder so ga bovški gorski reševalci z vitlom potegnili v vojaški helikopter in ga odpeljali v jeseniško bolnišnico.

V bližini spodnje postaje Skripi je italijanski deskar padel v 15 
metrov globoko in široko jamo, od koder so ga bovški gorski 
reševalci z vitlom potegnili v vojaški helikopter in ga odpeljali v 
jeseniško bolnišnico.
V bližini spodnje postaje Skripi je italijanski deskar padel v 15 metrov globoko in široko jamo, od koder so ga bovški gorski reševalci z vitlom potegnili v vojaški helikopter in ga odpeljali v jeseniško bolnišnico. 

KANIN > Včeraj nekaj minut po 11. uri se je za italijanskega turnega deskarja končalo spoznavanje neurejenih prog na Kaninu. Pri deskanju izven urejenega smučišča v bližini spodnje postaje trisedežnice Skripi je padel v približno 15 metrov globoko, a široko jamo, in se pri tem huje poškodoval. O nesreči jih je obvestil smučar, ki je bil v bližini in je padec tudi videl.

20-letni deskar, doma iz Rima, je v jami počakal do prihoda bovških gorskih reševalcev in prostovoljnih gasilcev, ki so se na reševanje ujetega poškodovanega deskarja odpravili z vojaškim helikopterjem.

“Deskar ni padel v brezno, ampak k sreči v plitvo in široko jamo nasproti spodnje postaje trisedežnice, zato smo ga iz nje lahko enostavno in hitro rešili s pomočjo helikopterja,” je včeraj dejal vodja intervencije in bovških gorskih reševalcev Tine Cuder. “Pri tem smo si pomagali z vitlom, s katerim smo Italijana dvignili v helikopter in ga odpeljali v bolnišnico. V kolikor bi bila jama globlja in ožja, bi se lotili klasičnega reševanja, ekipa jamarske reševalne službe je bila namreč pripravljena tudi za to,” je dodal.

Reševanje je trajalo približno uro in pol, zaradi nesreče pa je bila dobri dve uri zaprta proga in sedežnica Skripi. Hudo poškodovanega turnega smučarja so reševalci najprej oskrbeli na smučišču, nato pa so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico. Pri padcu v jamo si je poškodoval nogo, sumijo, da si je zlomil levo stegnenico, utrpel je tudi poškodbe glave, na kateri je sicer imel zaščitno čelado, tožil pa je tudi zaradi bolečin v prsnem košu. Policisti so tujo krivdo za nesrečo izključili, svoje ugotovitve pa bodo v pisnem poročilu poslali na novogoriško tožilstvo.


Najbolj brano