Najboljše zdravilo je zmaga

Pravijo, da so zmage najboljše zdravilo. Nogometaši Gorice jo pogrešajo že od 12. kroga, oziroma 7. oktobra, ko so s 4:2 vknjižili tri točke v Kranju. Prav Triglav pa bo jutri prvi spomladanski gost novogoriškega športnega parka, kjer bo na sporedu zadnja tekma 21. prvenstvenega kroga.

 Adel Halilović (desno) je proti Celjanom doživel ognjeni krst v novogoriškem dresu, jutri se bo proti Triglavu  predstavil še gledalcem. Foto: Jurij Kodrun
Adel Halilović (desno) je proti Celjanom doživel ognjeni krst v novogoriškem dresu, jutri se bo proti Triglavu predstavil še gledalcem. Foto: Jurij Kodrun

NOVA GORICA > Uvodni spomladanski obračun v Celju so Novogoričani pospremili z mešanimi občutki. Poraz nikdar ni prijeten, še posebej po neobičajnem sosledju dogodkov in ob dejstvu, da je ekipa zabila tri gole ter ostala praznih rok. Vseeno v novogoriškem taboru želijo ohraniti pozitivno držo. Trener Nermin Bašić pravi, da je poraz pozabljen, ne pa tudi napake, ki so jih razčlenili in med tednom poskušali odpraviti.

“Imam občutek, da smo sami sebi največji tekmec. Ob agresivni in kompaktni postavitvi moramo v prvi vrsti igrati enostavno. Celjanom smo podarili prva dva gola, tudi sicer pa smo se v določenih trenutkih povlekli preveč nazaj, kar so tekmeci izkoriščali in prihajali v medprostore. Moramo se znebiti mrkov, ki se nam občasno pojavljajo v igri, kjer si prizadevamo za stabilnost in čvrstost v dvobojih. Sicer pa lahko s celjskega obračuna gradimo tudi na spodbudnih statističnih kazalcih, od tekaških dosežkov do strelov na vrata in navsezadnje treh golov v mreži tekmeca,” je povedal novogoriški trener, ki bo tudi zaradi kartonov moral opraviti določene rošade v ekipi.

8

tekem Novogoričani pogrešajo prvenstveno zmago

Na jutrišnji tekmi nimata pravice nastopa napadalec Semir Smajlagić in branilec Žiga Lipušček, zvezna vrsta na dvoboju s Celjani ni delovala posebej zanesljivo. V goste pa prihaja Triglav, ki je spomladanski del odprl z visoko zmago (3:0) proti Aluminiju. Kranjčani veljajo za pregovorno neugodnega tekmeca, še posebej v novogoriškem športnem parku. Tudi sicer so bili jeseni precej uspešnejši na gostovanjih, kjer s čvrstim obrambnim blokom povzročajo nasprotnim ekipam precej težav. “Po uvodni zmagi bodo gostje gotovo nabrušeni za pozitivni izid v Novi Gorici, a tudi naša želja mora biti jasno izražena. Čas je za domačo zmago,” je povedal Bašić pred jutrišnjim obračunom v športnem parku. Glavni sodnik bo Dejan Balažič iz Ljubljane.


Najbolj brano