Ena ključnih tekem

Rumeno-modri bodo danes ob 17.30 gostovali v Novem mestu. V Športni dvorani Marof jih v 20. krogu prve DRL čaka pomemben obračun s Krko. Novomeščani, ki so trenutno na sedmi z 19. točkami, bi z zmago ujeli prav Primorce na petem mestu.

Koprska ekipa za uspeh spet potrebuje več zadetkov prodornega Adama Bratkoviča. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Koprska ekipa za uspeh spet potrebuje več zadetkov prodornega Adama Bratkoviča. Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVO MESTO > Koper je v prejšnjem krogu na domačem igrišču premagal Ormož. Rumeno-modri so vknjižili zanesljivo zmago, ki pa še ne pomeni izhoda iz krize. Veliko več bo jasno po današnji tekmi. Zagotovo jih čaka težje delo, saj odhajajo h Krki, sedmouvrščeni ekipi lige. Dolenjci, ki so na zadnjih šestih tekmah kar petkrat slavili, bodo še toliko bolj motivirani. “Odhajamo k vselej neugodni Krki, ki je letos znala presenetiti tudi favorite. Tako kot mi tudi oni točke krvavo potrebujejo. Čaka nas težka in pomembna tekma, a kljub temu si dodatnega pritiska ne smemo ustvarjati,” pred enim ključnih obračunov za uvrstitev med najboljših šest ekip v ligi ostaja miren šele 16-letni Andraž Makuc. Najstnik je na zadnji domači tekmi proti Jeruzalemu dobil priložnost za igro in dosegel tudi tri zadetke. “Rad bi se zahvalil Urošu Rapotcu, celotnemu strokovnemu štabu in seveda soigralcem za zaupanje in ponujeno minutažo. Prav tako sem ponosen na navijače, ki so me vso tekmo podpirali. Vesel sem, da sem pri 16 letih izkusil igranje v najmočnejši slovenski ligi,” je še poudaril Makuc, še eden v vrsti mladeničev, na katere lahko računa glavni trener Uroš Rapotec.

Primorci so trenutno na petem mestu, a gneča za uvrstitev v ligo za prvaka je precejšnja. Ekipe od petega do osmega mesta ločijo vsega tri točke razlike. Koprčani so jih zbrali 21, Loka ima eno manj, Krka dve, Trimo pa tri.

“V Novem mestu nas čaka težko gostovanje. Na treningih smo trdo delali. Fantje bodo zagotovo motivirani, saj vedo, kaj nam tekma prinaša,” je povedal Rapotec. Če Kopru uspe premagati Krko, ob tem pa Trimo doma izgubi proti Gorenju, bi si rumeno-modri že teoretično zagotovili nastope v ligi za prvaka.


Najbolj brano