Lea je z gosti premagala vse vladarje sveta

Lea Sirk, vsestranska istrska glasbena ustvarjalka briških korenin, je na predstavitvi svoje druge plošče 2018 v sredo zvečer v Cvetličarni dokazala, da ni le pevka, flavtistka in avtorica, ampak igra tudi klavir, bas kitaro, pleše in je neusahljiv vir energije. Pridružilo se ji je več gostov.

Skladbi Čakam te in Shallow je Lea Sirk odpela s prijateljem Rudijem Bučarjem. Foto: Sara Ros
Skladbi Čakam te in Shallow je Lea Sirk odpela s prijateljem Rudijem Bučarjem. Foto: Sara Ros

LJUBLJANA > Dvourni nastop Lee Sirk z gosti na odru ljubljanske Cvetličarne je bil namenjen predstavitvi njene druge plošče, ki jo je naslovila 2018, saj je bilo - kot poje v istoimenski skladbi - lansko leto “leto za nove obraze, nove zmage, nove čase, jaz sem za, da premagamo vladarje sveta”. Po zmagi na Emi in nastopu na Evrosongu je pometla tudi s konkurenco na Festivalu Melodije morja in sonca. Na koncertni turneji po Sloveniji se ji je nato pridružila glasbena ekipa, ki jo je spremljala tudi v sredo: Tomi Purich na bobnih, Janez Skaza na kitari, Aleš Ogrin za klaviaturami ter Sara Lamprečnik in Lucija Marčič kot spremljevalni vokalistki. Tokrat je sodeloval še Tomy Declerque, soavtor Leinih novih skladb, ki so odete v elektronske barve.

Vsestranski primorski glasbenici, mojstrici preobrazb, ki bo letos dopolnila 30 let, so se na odru pridružili tudi glasbeni gostje. S pevko Niko Zorjan, s katero sta se povezali v televizijski oddaji Znan obraz ima svoj glas, sta zapeli uspešnico Lady GagaMillion Reasons. Povabila je tudi Izolana, s katerima je izdala dueta. Z raperjem Drillom sta v živo predstavila Recept za lajf, s kantavtorjem Rudijem Bučarjem pa sta odpela skladbo Čakam te, ki je našla mesto na Leinem prvem albumu Roža, ob koncu pa tudi z grammyjem in oskarjem nagrajeno Shallow, ki jo sicer izvajata Lady Gaga in Bradley Cooper.

Ne le z avtorskimi pesmimi, Lea je publiko navdušila tudi z glasbenimi uspešnicami tujih izvajalcev, kot so Sia, Jain, Eminem in Rihanna ... Da je bilo dogajanje na odru načrtovano do zadnjega koraka, pa je bil zadolžen koreograf Miha Krušič. Pod njegovo taktirko deluje tudi nastopajoča skupina štirih plesalcev.


Najbolj brano