Video: Rijejo po travnikih in “vlamljajo” na dvorišča

Prevračajo zabojnike za biološke odpadke in “vlamljajo” na dvorišča, kjer domačini kompostirajo organske snovi. Divji prašiči so v zadnjih časih v Štandrežu vse bolj “pogumni”.

Divji prašiči se pa očitno s hrano, ki jo najdejo po poljih, ne 
zadovoljijo, zato vse pogosteje iščejo priboljške ob hišah. Fotografija je simbolična.
Divji prašiči se pa očitno s hrano, ki jo najdejo po poljih, ne zadovoljijo, zato vse pogosteje iščejo priboljške ob hišah. Fotografija je simbolična. 

ŠTANDREŽ > Njihovo število je očitno tako naraslo, da se vse pogosteje približujejo hišam. Na Skalcah med Štandrežem in Rojcami so že pred leti opazili prve srne, nakar so se začeli pojavljati še divji prašiči, ki so v zadnjih mesecih pustili za sabo nekaj škode na nekaterih kmetijskih zemljiščih. Pred dnevi so se po nekaj mesecih ponovno vrnili na travnik ob cesti, ki nad soškim bregom povezuje Rojce s Štandrežem; s svojimi rilci so travnato površino popolnoma prerili.

Luknje, ki so jih izkopali, so globoke tudi deset do dvajset centimetrov. Divji prašiči se pa očitno s hrano, ki jo najdejo po poljih, ne zadovoljijo, zato vse pogosteje iščejo priboljške ob hišah. V zadnjih časih se divji prašiči najraje potikajo po koncu Ulice Natisone. Večkrat so prevrnili zabojnike za biološke odpadke, ki jih zvečer domačini puščajo pred svojimi domovi, da jih zgodaj zjutraj izpraznijo uslužbenci smetarske službe podjetja Isontina Ambiente.

Primorski dnevnik


Najbolj brano