Za novega direktorja Komunale župan izbral Denisa Beleta

Med tremi oziroma štirimi kandidati, ki so se potegovali za novega direktorja Komunale Izola, je župan Danilo Markočič izbral dosedanjega prvega moža tega javnega podjetja, 40-letnega Denisa Beleta. Z njegovim imenovanjem mora prihodnji četrtek soglašati še občinski svet.

Kot kaže, bo Denis Bele novi 
stari direktor izolske Komunale. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Kot kaže, bo Denis Bele novi stari direktor izolske Komunale. Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > Občinski svet namreč direktorja - na predlog župana - imenuje in razrešuje. V gradivu za sejo pa Danilo Markočič navaja, da Denis Bele v celoti izpolnjuje razpisne pogoje ter da sta njegov program dela in vizija razvoja najbolj razvojno in ekonomsko naravnana, s čimer se “najbolj približa viziji občinskega vodstva”.

Komunalo vodi zadnjih osem let, od sredine decembra, ko mu je potekel drugi mandat, kot prokurist. Kaj pravi na to, da je bil izbran, ga nismo mogli vprašati, ker je na dopustu. Poleg njega sta razpisnim pogojem zadostila še dva kandidata, Giuliano Ritoša in Alfred Draščič. Prvi je diplomirani inženir transporta in član sveta KS Jagodje-Dobrava, drugi, diplomirani ekonomist in magister poslovnih znanosti iz Tribana, se je nedavno potegoval tudi za direktorsko mesto v Rižanskem vodovodu.

Izpolnjevanje razpisnih pogojev je pregledala tričlanska komisija, ki so jo sestavljale v.d. direktorice občinske uprave Vesna Rebec, vodja službe za pravne zadeve Karmen Pavlič in podsekretarka za področje kadrov in komuniciranje Martina Miklavčič Šumanski. Pred dvema tednoma je župan vse tri kandidate povabil na razgovor in jih hipotetično vprašal, o čem bi se pogovarjali čez eno leto, če bi želeli obeležiti uspešno prvo četrtino mandata. Dal jim je možnost, da predstavijo svoje uspehe in opišejo, kako so rešili kakšno težavo, ko so zasedali vodstveni položaj (petletno zasedanje vodstvenih mest so zahtevali v razpisu). Odgovore je ocenil, tudi pri teh se je, kot izhaja iz gradiva, najbolje odrezal Bele.


Najbolj brano