Vsi za enega, eden za vse

Novogoričani bodo danes odprli spomladanski del sezone v Celju. Radovednosti ne manjka. Gostje se bodo predstavili z novim trenerjem, novim kapetanom in nemara z novo podobo na igrišču.

Novogoričani (v modro-belih dresih) in Celjani so se na dveh 
jesenskih dvobojih letošnje sezone razšli z remijema.  Foto: Leo Caharija
Novogoričani (v modro-belih dresih) in Celjani so se na dveh jesenskih dvobojih letošnje sezone razšli z remijema.  Foto: Leo Caharija

CELJE > Včerajšnji zadnji trening v športnem parku je poleg spomladanskega sonca pospremila peščica klubskih navijačev na vzhodni tribuni, na drugi strani pa ni manjkal niti predsednik ND Gorica Hari Arčon s sodelavci. Nadvse živahno pa je bilo na igrišču, kjer so Nermin Bašić in njegovi pomočniki na zelenici usklajevali še zadnje podrobnosti. Tudi ob prekinitvah. Eden od močnih adutov bi lahko bil s svojo višino Žiga Lipušček, ki bo v Celju prvič nosil kapetanski trak. Po drugi strani bo moral biti mladi reprezentant s kolegi v obrambni vrsti posebej pozoren na hitre in spretne Celjane z nizkim težiščem. Pooseblja jih najboljši strelec v domači vrsti Rudi Požeg Vancaš.

“Celjani so neugodni, a naposled bo vse odvisno od nas samih. V naši igri je precej novih stvari. Nekatere smo že osvojili, za nekatere bomo potrebovali več časa,” je povedal Lipušček, ki je bil v zimski izložbi. Ni veliko manjkalo pa bi z Etienom Velikonjo, ki je nazadnje igral v nizozemskem prvoligašu Willem II, zamenjala klubska dresa. “Verjamem, da bo vse prišlo ob svojem času. Gorica mi je dala vse, v njenem dresu se odlično počutim, hkrati sem počaščen, da so mi zaupali odgovorno vlogo kapetana,” je povedal Lipušček, ki bo podaljšana roka trenerja na igrišču.

Nova soboška selitev

Gostovanje Gorice v Celju bo v senci drugega današnjega obračuna na Štajerskem. V najprivlačnejšem dvoboju 20. kroga prve SNL bodo vodilni Mariborčani gostili Muro. Vroče bo tudi na tribunah Ljudskega vrta, kjer naj bi se zbralo vsaj 2000 privržencev iz Murske Sobote.

“S to potezo sem želel predramiti slačilnico, verjamem, da je Žiga s svojo osebnostjo pravi mož za vlogo. S prejšnjim kapetanom Jako Kolencem sem odkrito spregovoril o tej možnosti. Tudi sicer sem nekoliko premešal zasedbo, ki se je znašla v določeni coni udobja. Nekateri so malo težje sprejeli moje odločitve, a morajo vsi spoznati, da sta zavzetost in borba na treningih edino vodilo za tekme. Veseli me, da smo zaostrili konkurenco in imam tako sladke skrbi. Zdaj moramo vse skupaj pokazati v prvenstvu,” je povedal Bašić. Trener iz Bosne in Hercegovine si namreč želi videti, kako se bodo njegove zamisli, preizkušene v pripravljalnem obdobju in na preglednih tekmah, obnesle, ko bo šlo zares. “Moštvo se je doslej pozitivno odzivalo. Takšno miselnost želim videti v Celju. Osnovno je, da delujemo kot ekipa, torej vsi za enega, eden za vse. Sicer pa so napovedi za prvo tekmo vselej nehvaležne. Vsak lahko premaga vsakega. So pa Celjani agresivna ekipa in imajo v igri močne posameznike. Ključno bo, kakšen bo odziv po pridobljenih ali izgublje-nih žogah,” je še povedal Bašić.


Najbolj brano