Rex zdrav iz brezna

Dveletnega mešanca Rexa so iz 25 metrov globokega brezna pri Zavrhu pri Trnovem v sredo uspešno rešili člani novogoriške enote za hitre intervencije in tolminski jamarski reševalci. Lastniki iz Čepovana so ga včeraj celega in zdravega prevzeli v zavetišču v Vitovljah.

Mešanca Rexa so iz 25-metrskega brezna rešili nepoškodovanega. Foto: HRI Nova Gorica
Mešanca Rexa so iz 25-metrskega brezna rešili nepoškodovanega. Foto: HRI Nova Gorica

TRNOVO > Pasji pustolovec Rex iz Čepovana je doživel nevsakdanjo sredo. Med sprehodom z lastniki se je očitno izgubil oziroma izbral svojo pot in se ni vrnil domov. Pri tavanju pa očitno padel v brezno ob cesti Trnovo-Zavrh, ki mu domačini pravijo “na lužah”. V sredo okoli 14. ure se je v bližini brezna sprehajal moški in iz brezna slišal glasove, ki so se mu zdeli kot pasji jok.

Odpravil se je do bližnje hiše, kjer jim je opisal svoje odkritje, od koder so nato poklicali reševalce. Odzvali so se pripadniki novogoriške enote za hitre intervencije in tolminski jamarski reševalci. Spustili so se na dno 25-metrskega brezna, psa namestili v pasove in vrvi ter ga nepoškodovanega potegnili na svetlo.

Tam so ga najprej nahranili in napojili, nato pa so ga predali zavetišču za zapuščene živali v Vitovljah. Odprto brezno je bilo vsaj kak dan prebivališče Rexa, ki po reševanju ni kazal znakov strahu ali stresa. “Imel je čip, zato smo hitro ugotovili, kdo so njegovi lastniki in jih poklicali. Rexa so prevzeli včeraj,” je povedala Elizabeta Košuta Arčon iz zavetišča v Vitovljah.

“Pes ni bil v stresu in se k sreči pri padcu v jamo ni poškodoval,” je dodala in povedala, da se je Rexova dogodivščina k sreči hitro in srečno končala. “Pred leti so k nam pripeljali psa, ki so ga prav tako rešili iz jame pri Trnovem, a je bil v zelo slabem stanju, dehidriran ... Pri nas smo ga uspeli oskrbeti do te mere, da si je povsem opomogel in šel v nov dom, saj ni imel čipa in lastnikov nismo mogli najti,” pa se je spomnila še ene “jamarske” pasje pustolovščine iz preteklosti.


Najbolj brano