Rešili hišo in cisterno

“Kadar nas je toliko, je lepo delat,” je odziv prostovoljnih gasilcev ob sredinem požaru v Lokvi na Krasu pohvalil vodja gašenja Primož Maurič iz sežanskega zavoda. Skoraj 30 gasilcev iz Sežane in Lokve je s hitrim posredovanjem rešilo cisterno kurilnega olja in obranilo hišo.

Ogenj je uničil streho garaže. Foto: ZGRS Sežana
Ogenj je uničil streho garaže. Foto: ZGRS Sežana

LOKEV > V sredo nekaj minut pred sedmo uro zvečer je zagorelo v prizidku hiše v Lokvi na Krasu. Lastnica je takoj poklicala na pomoč, na kraj pa je odhitelo pet poklicnih gasilcev sežanskega zavoda, deset domačih gasilcev iz Lokve in 14 prostovoljnih gasilcev iz Sežane. Ob njihovem prihodu je ogenj popolnoma zavladal na podstrešju garaže, k sreči pa se v samo garažo plameni še niso prebili.

Gasilci so takoj začeli gasiti goreče podstrešje, v notranjosti garaže pa hladiti cisterno s kurilnim oljem. “K sreči je bila cisterna obdana s predelno steno, tako da ni bila pod neposrednim vplivom vročine z gorečega podstrešja,” je povedal Primož Maurič iz sežanskega zavoda, ki je vodil gašenje. V garaži prav tako ni bilo avta ali drugih nevarnih ter vnetljivih snovi, lastnica je imela le nekaj drv in moped.

Zahvaljujoč hitremu posredovanju gasilcev hiša ob garaži ni bila v nevarnosti, so jo pa gasilci med gašenjem intenzivno hladili in branili, da bi se plameni razširili nanjo. Ko so pogasili zadnje plamene, je bila popolnoma uničena streha garaže, delno njena notranjost, vse ostalo pa so gasilci rešili.

Gasilci so na koncu še očistili razdejanje in odstranili uničeno ostrešje. Vzroka požara v sredo niso ugotovili, zato so z ogledom nadaljevali še včeraj. Po prvih podatkih policisti niso zaznali sumov, da bi lahko šlo za kaznivo dejanje.


Najbolj brano