Formula za uspeh

Po lanskem štirikrat “žlahtnem” nazivu na festivalu Dnevi komedije v Celju z muzikalom Trač in po uspešnici te sezone, muzikalom Ventilator, s katerim po dveh ponovitvah na domačem odru (5. in 6. marec) znova odhajajo na Dneve komedije, se zdi, da so v koprskem gledališču našli formulo za uspeh.

Rok Matek bo s koprskimi in  novosadskimi kolegi v Ventilatorju 
znova zaigral v začetku marca na Dnevih komedije v Celju. Foto: Avdicija.com
Rok Matek bo s koprskimi in novosadskimi kolegi v Ventilatorju znova zaigral v začetku marca na Dnevih komedije v Celju. Foto: Avdicija.com

Ob všečni komediografski predlogi, glasbi Davorja Hercega in režiji Jake Ivanca so za uspeh omenjenih muzikalov zaslužni predvsem igralci, domači in gostujoči, ki morajo biti hkrati tudi odlični pevci. Kako se koprski igralci znajdejo v muzikalih, še posebej, ko gre za koprodukcije, kjer morajo peti tudi v tujih jezikih (celo v madžarskem), smo povprašali dramskega igralca in člana Gledališča Koper Roka Matka.

“Z Ventilatorjem je na slovenskih odrski deskah zapihal nov in svež veter; predstava nas je povezala preko meja, saj smo sodelovali z igralci z madžarskega gledališča iz Novega Sada. Mjuzikal je fantastična izbira, saj spregovori v univerzalnem jeziku, ki je glasba. V časih, ko je treba poudarjati srečevanje kultur, je takšen projekt dobra priložnost za spoznavanje delovanja gledališča tudi drugje,” pravi Matek in priznava, da je bilo srečanje z madžarskim jezikom tako zahtevno kakor zabavno. “Učili smo se jezika drug od drugega in tudi s tem ustvarili odrsko harmonijo, ki razveseljuje številne gledalce tako doma kot tudi v tujini,” še poudarja Rok Matek.


Najbolj brano