Nogometaši koprskega tretjeligaša že pogledujejo proti prvi ligi

FC Koper, ki je v zimskem prestopnem roku ponovno precej vetril svoje vrste, je v polnih pripravah na nadaljevanje sezone. Najpomembnejša sprememba se je zgodila v klubskem ustroju, saj se je na predsedniški fotelj po letu 2015 ponovno usedel Ante Guberac. Ob vrnitvi je dal jasno vedeti, da bodo v prihajajočem obdobju Koprčani stavili predvsem na domače moči.

Ivica Guberac (v beli opravi) je po vrnitvi v matični klub že prevzel 
tudi kapetanski trak. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Ivica Guberac (v beli opravi) je po vrnitvi v matični klub že prevzel tudi kapetanski trak. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Poleg novogoriškega prvoligaša je primorske barve med elito vse do leta 2017 zastopal tudi Koper. Sledilo je obdobje, na katerega navijači in podporniki kluba nikakor niso ponosni. Pod bremeni raznih interesov so kozli strmoglavili v najnižji razred slovenskega klubskega nogometa. Zdaj se počasi pobirajo, hkrati pa trdno verjamejo, da bodo že prihodnje leto ob stoletnici ustanovitve kluba ponovno zaigrali med elito. Nova zgodba poteka pod budnim očesom novega-starega predsednika Anteja Guberca, ki se je za krmilo kluba vrnil decembra lani.

Oče in sin spet združena

Z decembrsko vrnitvijo Anteja Guberca se je v domači klub, s katerim je osvojil tudi nekaj srebrnine, vrnil tudi njegov sin Ivica. V minulih letih je zamenjal veliko klubov, a kot sam pravi, je najlepše doma. “Sem otrok tega kluba, tu mi je vselej v zadovoljstvo igrati. Tudi drugod, kjer sem igral, je bilo vse na vrhunski ravni, a doma je najlepše. Poleg tega moram poudariti, da sem se domov vrnil tudi na željo očeta, ki je pobudnik celotne zgodbe. Vrnil se je na predsedniško mesto, jasno pa je, da mu želim slediti,” je o vrnitvi povedal Ivica Guberac, ki si je na roko vnovič nadel kapetanski trak.

Damir Milinović

trener FC Koper

“Morali bomo biti premeteni in pametni, saj je naš edini cilj uvrstitev v drugo SNL.”

“Igral sem z različnimi nogometaši. Kar mi je pri fantih, med katere sem prišel, všeč, je to, da so polni ambicij, druži pa jih zmagovalna miselnost. Koper je velik klub, ne glede na to, v kateri ligi igra. Samo s skupnimi močmi ga lahko vrnemo tja, kamor spada,” je še povedal koprski kapetan in se dotaknil navijačev, ki jih je v zadnjih letih na Bonifiki bolj malo: “Nogometni klub Koper je vedno imel svoje navijače in jih bo tudi imel. Razumljivo je, da je težko priti na tekmo tretjeligaškega tekmovanja, a verjamem, da se bodo z dobrimi rezultati na Bonifiko vrnili tudi koprski ljubitelji nogometa.”

Mlade, a kakovostne domače moči

Koprčani, ki na zahodu med tretjeligaši vodijo, so v aktualni sezoni dosegli tudi lep uspeh v pokalu. Prek Nafte jim je uspela uvrstitev med osem najboljših ekip, kjer pa so trčili v Olimpijo. Sicer pa je edini cilj moštva, ki ga vodi hrvaški trener Damir Milinović, vrnitev med prvokategornike. “Vse pripravljalne tekme, vse prvenstvene tekme so priprava za tiste najpomembnejše. V dveh kvalifikacijskih tekmah, ki bosta maja, bomo morali pokazati, kdo smo. Morali bomo biti premeteni in pametni, saj je naš edini cilj uvrstitev v drugo SNL.”

Kozlički so v tem pripravljalnem obdobju odigrali že precej tekem, tudi s tremi prvoligaškimi ekipami. Premagali so tako bosansko Krupo kot črnogorski OFK Titograd, boljši pa so bili tudi od kranjskega Triglava.

Je pa minule tedne v Kopru zaznamoval zimski prestopni rok. Med kozlički bo v letošnji sezoni tudi veliko domačih fantov, ki so se vrnili v matični klub. Poleg Guberca bodo Milinoviću na voljo tudi Robi Gajšek, Luka Badžim in Rene Šolaja. Okrepitve predstavljajo tudi Mario Sačer, Denis Cerovec in Stefan Andjelić. “Kjerkoli sem bil trener, smo stavili na domače nogometaše. Domače moči da, a kvaliteta ne sme trpeti. Če imamo v klubu odlične nogometaše, ki so tu tudi vzgojeni, bodo imeli prednost. A dejstvo je, da mora biti v ospredju kakovost posameznika,” je o novi strategiji kluba spregovoril Milinović.

Eden tistih, ki so se vrnili v domači klub, je tudi Luka Badžim. “Občutki so odlični. Glede na to, da smo kot otroci tukaj brcali žogo, smo si vedno tudi želeli igrati za člansko ekipo. Zdaj smo tu. Vzdušje je odlično, trenerji so vrhunski, prav tako pa imamo izjemne pogoje. Edina naloga je, da Koper že prihodnje leto vrnemo med elito.”


Najbolj brano