V novi številki Primorskih novic preberite

Če smo v preteklih letih poslušali interpretacije nekdanjega župana Borisa Popoviča, da so koprski proračuni “fantastični, super fantastični in celo džabest,” je njegov naslednik Aleš Bržan previdnejši. “Letošnji proračun je realen,” ocenjuje. Težek je 70 milijonov evrov, od tega je za kar dvajset milijonov evrov naložb in projektov, ki so že zastavljeni oziroma finančno podedovani. Občina je sicer vpletena tudi v skoraj 2000 sodnih postopkov, med katerimi je večina odškodninskih tožb.

Koprska občina je vpletena tudi v skoraj 2000 sodnih postopkov, 
med  katerimi je večina odškodninskih tožb. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprska občina je vpletena tudi v skoraj 2000 sodnih postopkov, med katerimi je večina odškodninskih tožb. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Plače so izplačali, smuka je idealna, direktor bo znan jutri

Javni zavod Sončni Kanin skupaj z idealno zasneženim in urejenim kaninskim smučiščem prihaja na zeleno vejo. S ponovljenim razpisom so našli direktorja, izplačali so decembrske in januarske plače, poravnavajo zapadle obveznosti in dajejo na stran denar za Furs. Smuka je idealna, gostijo tudi po več kot 800 smučarjev dnevno.

Anahronizem idrijskega občinskega glasila

Množični odziv občanov na županovo spletno vest, da občina ne bo gradila dragega vrtca v Spodnji Idriji, kaže, da so željni aktualnih informacij. Ki pa jih v občinskem glasilu Obzorja očitno ne dobijo.

Jutri vas v Primorskih novicah čaka tudi priloga Tantadruj.

Ajdovski gasilci so dobili, kar so zahtevali

Spor med poklicnimi gasilci v Ajdovščini in njihovim direktorjem ter sprva tudi županom se je končal prvim v prid. Pred dnevi je občinski svet potrdil spremembe statuta zavoda, ki jim bodo omogočile ohraniti v grobem zdajšnje vodstvene položaje. Dobili naj bi tudi novo vodjo. Če jo bodo svetniki potrdili, bo v.d. direktorice Irena Štokelj.

Namesto zelenjave bo v centru kultura

Kaj bo v objektu nekdanjega Daimonda oziroma Mega centra, kamor ne bodo selili tržnice, se na občini še niso odločili. Župan Klemen Miklavič napoveduje, da ga bodo najprej oživili z dogodki, nato se bodo odločili za dolgoročno vsebino. Objekt Kemometala je spet v igri za umeščanje centra kreativnih praks.

V razširjeno postojnsko osnovno šolo 1. septembra 2020

50 let stara Osnovna šola Antona Globočnika Postojna, ki že dlje časa poka po šivih, bo do začetka šolskega leta 2020/21 dobila nov prizidek. Tako predvideva pogodba, ki sta jo izvajalec, Kolektor Koling, in Občina Postojna podpisala danes. Prizidek bo pomagal rešiti veliko prostorsko stisko obeh postojnskih šol, toda glede na ocene za največ deset let.

V Ilirski Bistrici odprli prvo demenci prijazno točko

V Domu starejših občanov Ilirska Bistrica so danes odprli prvo demenci prijazno točko v občini. A nadejajo se, da se bodo v mrežo točk vključili še zdravstveni dom, policija, gasilci, lekarne, pošte, banke, trgovine, župnišča, knjižnice … “Ne pozabite priti,” so simbolično zapisali v vabilu.

Odločitev o postopku proti Rebrcu pri višjih sodnikih

O tem, ali se bo postopek proti nekdanjemu slovenskemu veleposlaniku v Španiji Petru Rebercu, obtoženemu spolne zlorabe otrok, končal tako, kot je odločilo novogoriško sodišče, bodo odločali še višji sodniki v Kopru. Novogoriško tožilstvo se je, kot je napovedalo, pred kratkim pritožilo na sklep sodišča, s katerim je zavrglo obtožbo proti Rebercu.

Zoran Kostić Cane, pevec legendarnega benda Partibrejkers, o rokenrolu, svobodi in uporu

Krepka glasba in krepka besedila so neločljivo prepletena v pesmih, ki so nedavno spet donele v razprodanem Snack baru v Žusterni. Po treh letih so se tja vrnili legendarni beograjski Partibrejkers in dve uri nažigali osvobajajoč rokenrol. Jutri objavljamo intervju s frontmanom.


Najbolj brano