Slike s Krasa pridejo na morje

Danes ob 18. uri bodo v izolski galeriji Insula na ogled postavili dela, minulo jesen ustvarjena na koloniji v Rodiku.

Nekateri od umetnikov so se ob izteku jesenske kolonije v Rodiku 
pomudili še za  spominsko fotografijo.
Nekateri od umetnikov so se ob izteku jesenske kolonije v Rodiku pomudili še za spominsko fotografijo.  

RODIK, IZOLA > Umetniški klub Folart iz Izole in gostilna Race sta v tej vasi minulo jesen že drugo leto zapored priredila umetniško kolonijo.

V Izoli bodo na razstavi razobešena dela, ki so jih ustvarili umetniki iz Italije (Dorina Petronio, Livio Zoppolato, Elsa Delise, Klavdija Marušič,Andrea Verdelago), Hrvaške (Željka Gradski in Marino Jugovac) in Slovenije (Miriam Elettra Vaccari, Vesna Marion, Fulvia Grbac, Fulvia Zudić in Simon Kastelic). Umetnike sta v Rodiku odprtih rok sprejela tudi krajevna skupnost in turistično društvo, ki sta jim omogočila, da so vaški dom spremenili v atelje. Lanski koloniji se je pridružilo še društvo Limes, ki se ukvarja z zgodovinskimi in arheološkimi raziskavami.

“Člani društva so predstavili zgodovino in legende, povezane z Rodikom in njegovo okolico. Tako sem, ko sem spoznala, da ima majhna vas veliko zgodovino, naše druženje preimenovala v Likovno kolonijo Rundictes, po imenu predkrščanske naselbine. Pripovedi o preteklosti so bile za nekatere tudi navdih pri ustvarjanju,” je ob izteku kolonije povedala organizatorka Fulvia Grbac.

Sicer so imeli udeleženci povsem proste roke pri izbiri motivov in tehnik. Razstava bo v galeriji Insula v Izoli na ogled do 10. marca.


Najbolj brano