Zmanjkalo prostora za biološke odpadke

Prenapolnjeni zabojniki za biološke odpadke so v dneh po kulturnem prazniku razjezili marsikaterega prebivalca Sežane. Na sežanski komunali smo preverili, zakaj je do tega prišlo.

Med prazničnim vikendom je v zabojnikih bioloških odpadkov 
zmanjkalo prostora. Foto: Matjaž Može
Med prazničnim vikendom je v zabojnikih bioloških odpadkov zmanjkalo prostora. Foto: Matjaž Može

SEŽANA > Fotografije prenapolnjenih zabojnikov za biološke odpadke so nastale na popraznično nedeljo dopoldne. Podobno stanje so lahko prebivalci sežanskih blokov opazili tudi na drugih ekoloških otokih. “Glede na stanje je le vprašanje časa, kdaj se bodo po mestu pojavile podgane,” je povedal eden od bralcev.

Zato smo na Komunalnem stanovanjskem podjetju Sežana, ki skrbi za odvoz odpadkov po mestu, vprašali po razlogih za nastalo stanje. Biološke kuhinjske odpadke odvažajo trikrat tedensko - ob ponedeljkih, sredah in petkih. V tednu okrog 8. februarja so ekološke otoke po mestu izpraznili v sredo in nato še v četrtek, saj v petek zaradi praznika niso delali. V soboto dopoldan je v jutranjih urah preglednik opravil čiščenje namesto v nedeljo, v ponedeljek zjutraj pa so ekološke otoke znova izpraznili, je povedala Vlasta Kukanja iz sežanske komunale.

Ob tem pa je dodala: “Fotografije odpadkov, odloženih ob zabojnikih, kažejo, kakšna je kultura uporabnikov do spoštovanja navodil. Veliko je plastičnih vrečk, pa tudi vsebina ni vedno primerna za ta zabojnik.”


Najbolj brano