Teden polne lune bo naporen

Vse do torka se približujemo polni luni, zaradi tega smo lahko malo bolj dramatični in muhasti, teže bomo nadzorovali svoja čustva. Toda energija polne lune je za Slovenijo dokaj prijetna in spodbuja delo, uspeh, akcijo. Z voljo se da vse.

 Foto: Ganapathy Kumar
Foto: Ganapathy Kumar

Venerina konjunkcija s Saturnom dan prej lahko nosi občutke osamljenosti, ljubezenske bolečine in strahove, povezane s finančnim področjem. V soboto in nedeljo nas bodo nosila romantična čustva, ki pa se bodo v ponedeljek prav sesula v prah. K sreči je v ponedeljek tudi Sončev sekstil z Uranom, zaradi česar bomo imeli voljo, moč in sposobnost stvari narediti na svoj način. V noči na torek vstopi Sonce v ribe, zaradi česar bomo malo bolj umirjeni, a hkrati tudi polni navdiha, ustvarjalni in sočutni. V torek bo konjunkcija Merkurja in Neptuna v ribah ustvarjala veliko zmede, nosila laži, razočaranja in napake, po drugi strani pa se bo oglašala naša intuicija in ustvarjalnost. V drugi polovici tedna nas bo morje misli in besed prav izčrpalo, saj se v petek dovrši kvadrat med Merkurjem in Jupitrom. V noči na soboto pa se nas bo močno dotaknila ujetost v neko ljubezen, strast. Kljub intenzivnim čustvom nam bo Merkurjev sekstil na Plutona pomagal, da uvidimo v ozadje tega trpljenja in intenzivnega doživljanja. Čaka nas torej zelo konstruktiven teden na poslovnem področju. V odnosih bomo hrepeneli po nečem, česar ne moremo imeti, kar bo prinašalo bolečino in občutek ujetosti. Tudi na finančnem področju se bo treba soočati z varčnostjo in dolgoročnim načrtovanjem. Najbolj naporno bo ta teden tehtnicam; tudi tistim, ki imajo ascendent v tehtnici. Najboljši pa bo ta teden za vodna znamenja, torej rake, škorpijone in ribe.

Sobota / 16. februar

Bližamo se polni Luni. Luna bo v raku, tako da smo lahko malo bolj muhasti in čustveni. Zjutraj se bomo mirno pogovarjali in si odpirali srca. Popoldne bo prevladovala tankočutna in sentimentalna energija, ki nas bo vlekla v neko romantično hrepenenje. Zvečer pa lahko pritisnejo strahovi.

Nedelja / 17. februar

Do 16.30 bo Luna še v raku, pasivni bomo in počasni. Skuhajmo kaj dobrega in se lepo pocrkljajmo. Od 16.30 dalje pa bo več vznemirljive energije, več volje in želje nekaj narediti, spremeniti.

Ponedeljek / 18. februar

Možne so finančne skrbi ali občutek osamljenosti. Samo s tem, da zaupamo vase, da sledimo sebi in ustvarjamo to, kar globoko v sebi čutimo, prinaša tisti pravi razvoj, po katerem hrepenimo. V večernih urah bo najmočneje čutiti ljubezenske bolečine.

Torek / 19. februar

Dokaj prijeten dan je pred nami. Nekaj bo še lahko napetosti zaradi približevanja k polnosti lune. A vendar bomo imeli dovolj moči in volje, da izpeljemo želeno. Vse do 15.30 bolj izrazimo same sebe in svojo izvirnost. Kasneje pa bomo pridni, praktični in okretni.

Sreda / 20. februar

Luna v devici nas bo delala prijazne in uslužne. Nujno je, da ne kompliciramo preveč, ker si bomo sicer ustvarili veliko zmede in bolečine. Zaupajmo in se predajmo, naj nas življenje pelje.

Četrtek / 21. februar

Luna v devici bo delovala kot spodbuda za delo, za ustvarjanje reda. Od 15. ure dalje bo njen prehod v tehtnico spodbudil hrepenenja po harmoniji in lepih odnosih. Zaradi naporne pozicije Venere močno dvomim, da bomo znali ustvariti toliko harmonije, kot bi jo želeli.

Petek / 22. februar

Naporen dan je pred nami. Čeprav je Luna v harmonični tehtnici, so njeni aspekti naporni. Dopoldne smo lahko še čisto v redu. Hladno razumsko taktični dosegamo v pogovorih z drugimi to, kar želimo. Toda bolj se bomo bližali večeru, težje bo. Noč na soboto pa bo sploh zahtevna glede odnosov. Potrebno bo veliko zdravega razuma, saj so ljubezenske bolečine lahko skorajda morilske.


Najbolj brano