Pri koprskem olimpijskem bazenu ne bo več brezplačnega parkiranja

Na ploščadi pred vhodom v Olimpijski bazen Koper, ki pa še ni v funkciji javnega parkirišča, dnevno parkira vse več vozil. Kmalu ne bo več tako, saj bodo uvedli parkirni režim, zatrjujejo v koprski občini.

Marsikdo izkorišča za zdaj še povsem brezplačno parkirišče pred 
olimpijskim bazenom, a v občini napovedujejo, da  bodo temu 
naredili konec.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Marsikdo izkorišča za zdaj še povsem brezplačno parkirišče pred olimpijskim bazenom, a v občini napovedujejo, da bodo temu naredili konec.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Nekaj je sicer avtomobilov, s katerimi se tja pripeljejo obrtniki, ki izvajajo dela v bližnjem objektu, a je več tistih, ki izkoriščajo za zdaj še povsem brezplačno parkirišče na pragu mesta.

V koprski občini pravijo, da so s tem seznanjeni. Ocenjujejo, da gre v veliki meri za občane, ki se v Koper pripeljejo po opravkih, kot tudi za uporabnike bazena in bližnje športne infrastrukture. “Občinski redarji za zdaj na tem območju ne izvajajo nadzora, prav tako ne izrekajo glob za prekrške, temveč zgolj spremljajo dogajanje na terenu,” pravi Marina Jelen iz službe za odnose z javnostmi v koprski občinski upravi.

33

parkirnih con upravlja Marjetica Koper

4000

parkirnih mest je na voljo voznikom

Takšnega povsem svobodnega režima parkiranja pa bo kmalu konec, napovedujejo. Na prihodnji seji občinskega sveta bodo namreč svetniki obravnavali predlog sklepa o uvedbi javne službe upravljanja z javnimi parkirišči, medtem ko bodočega režima parkiranja še niso dorekli in ga usklajujejo.

Po uvedbi javne službe bo del parkirnih površin namenjen tudi parkiranju avtobusov. Ti bodo svoje mesto najverjetneje dobili na površinah vzdolž Piranske ceste. To bo dobrodošla pridobitev, saj so se do zdaj vozniki avtobusov, ki so pripeljali športnike na tekme v Areno Bonifika ali dvorano bližnje osnovne šole, prerivali na parkirišču pred šolo, posledično pa so tam nastale velike logistične težave in prometni zamaški. Nenazadnje pa bo ta infrastruktura dobrodošla tudi za vse vaterpolo in plavalne ekipe, ki se bodo udeleževale tekmovanj v novem olimpijskem bazenu.

Ker na ploščadi še niso zarisali parkirnih boksov, je težko ugibati, koliko parkirnih mest bo na voljo na tem območju. Po nekaterih ocenah naj bi jih bilo več kot sto. S parkiriščem bo tako kot z drugimi parkirnimi mesti v Mestni občini Koper in Občini Ankaran poslej upravljala Marjetica Koper. V tem občinskem javnem podjetju zdaj skrbijo za 33 parkirnih con s skoraj 4000 parkirnimi mesti. Poleg tega imajo v upravljanju še garažni hiši pod Osnovno šolo Koper in pod Areno Bonifika.


Najbolj brano