Po kostanj bo šel Igor Kešelj

Košarkarsko boljše poučeni so bili kar malce presenečeni, ker po domačem porazu z Grosupljem na klopi drugoligaša iz Portoroža ni prišlo do spremembe. Vendar pa je bila sprememba zgolj preložena.

Portoroške košarkarje (v beli opravi) čaka še trnova pot do 
drugoligaškega obstanka. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Portoroške košarkarje (v beli opravi) čaka še trnova pot do drugoligaškega obstanka. Foto: Zdravko Primožič/FPA

PORTOROŽ > Po izgubljenem podaljšku v Ilirski Bistrici glavni in odgovorni postaja nekdanji trener Šenčurja Igor Kešelj, njegov predhodnik Predrag Mušicki pa mu bo odslej asistiral. Edini istrski drugoligaš je namreč spet izgubil in sprememba na klopi je logična posledica neuspehov. “Resnično se je nabralo že ogromno teh izenačenih srečanj, ki jih potem izgubimo za las. Dosedanji trener Mušicki je že sam predlagal osvežitev in tako smo se odločili za Igorja Kešlja, ki ima dovolj izkušenj za prevetritev glav. Stvari se premikajo na bolje in tudi proti Plami Pur smo na trenutke prikazali zelo dobro košarko. Toda potrebno bo dobiti kakšno tekmo,” pojasnjuje predsednik kluba Branko Cvetičanin.

Novopečeni strateg sicer ne bo obremenil prazne klubske blagajne, saj naj bi zanj - verjetno v luči prihajajoče turistične sezone - poskrbel skrivnostni še nepotrjeni sponzor. Predrag Mušicki sicer ostaja v lucijski dvorani, saj bo pomagal Kešlju in se v večji meri posvetil mlajšim igralcem, skavtingu ter individualni vadbi.

Portorož bo po črni seriji dvanajstih zaporednih porazov zagotovo končal sezono v drugoligaški ligi za obstanek, ni pa še jasno, kdo mu bo poleg Grosuplja med četverico še delal družbo. Mornarji imajo na voljo še pet srečanj rednega dela, ko bi lahko katerega od neposrednih tekmecev povlekli s seboj v brezno in si zavoljo razmerja medsebojnih tekem, ki se prenaša v mini ligo, precej izboljšali možnosti za obstanek. V tej luči bosta za Portorožane pomembni predvsem gostovanji pri Parkljih in LTH, ko bo tudi bolj jasno, kaj je moštvu prinesla zadnja šok terapija.


Najbolj brano