Znova veliko slovenskih ponudnikov

V četrtek bodo na sejmišču v Gorici odprli tradicionalni štiridnevni sejem Expomego. Prek novogoriške obrtno podjetniške zbornice se bo predstavilo več kot 60 obrtnikov in podjetnikov s slovenske strani, večinoma z Goriške. Neposredno po uradnem odprtju napovedujejo Goriški dan.

Na sejmu Expomego bo spet veliko razstavljalcev iz Slovenije.   Foto: Leo Caharija
Na sejmu Expomego bo spet veliko razstavljalcev iz Slovenije.  Foto: Leo Caharija

GORICA > Novogoriška obrtna zbornica je že sedmo leto zapored ekskluzivni zastopnik za slovenska podjetja na sejmu Expomego, ki ga soorganizira z Udine e Gorizia Fiere. Ker gre za razpoznaven sejem, ne preseneča, da se bo prek novogoriške zbornice letos v štirih dneh sejma, od četrtka do nedelje, predstavilo več kot 60 obrtnikov in podjetnikov ter ponudnikov s področja gostinstva in turizma, ki bodo zasedli približno 800 kvadratnih metrov razstavnih prostorov.

Med razstavljavci prevladujejo ponudniki stavbnega pohištva, keramike, gradbenih materialov, opreme za dom, avtomobilov ter gostinci in turistični delavci, naštevajo v zbornici. Največ razstavljalcev prihaja iz šestih goriških občin, ki ta čezmejni projekt tudi finančno podpirajo, ob njih pa bodo na sejmu iz Slovenije gostili še obrtnike in podjetnike iz Soške in Vipavske doline, nekaj pa še iz osrednje in vzhodne Slovenije. “Naš skupni projekt je pokazatelj, da se s sodelovanjem in povezovanjem v čezmejnem prostoru lahko dosega še boljše rezultate in prispeva k razvoju gospodarstva. Ocenjujemo, da je sejem odlična promocija za gospodarstvo in turizem, odlična priložnost za čezmejno sodelovanje ter odlično izhodišče za naše ponudnike, ki na sejmu ustvarjajo in utrjujejo poslovne vezi, tako na slovenski kakor italijanski strani,” pojasnjujejo v novogoriški zbornici.

Kot pravijo, so razstavljavci s sodelovanjem na sejmu večinoma zelo zadovoljni, veliko se jih odloča, da bodo na sejmu ponovno razstavljali, vsako leto pa prihajajo številni novi. “Želimo si, da bi sporazum, ki smo ga z Udine e Gorizia Fiere podpisali leta 2013, nadaljevali tudi v bodoče in s tem slovenskim razstavljavcem tudi v bodoče ponujali ugodnejše pogoje za sodelovanje na sejmu,” so še povedali.

Novogoriška zbornica bo letos v sodelovanju z novogoriško občino v četrtek, na dan odprtja sejma spet organizirala Goriški dan, ki bo takoj po uradni otvoritvi ob 17.30. Obiskovalcem bodo ob glasbi ponudili domače dobrote in žlahtno kapljico.


Najbolj brano