V Istro se bodo še vrnili

Za nogometaši Gorice je predzadnja pripravljalna tekma pred spomladanskim nadaljevanjem sezone. Dvoboj z Javorjem iz Ivanjice v Umagu je postregel z živahno predstavo, a brez zadetkov.

Etien Velikonja  je  proti  Javorju imel nekaj priložnosti. Foto: Nejc Berce/ND Gorica
Etien Velikonja je proti Javorju imel nekaj priložnosti. Foto: Nejc Berce/ND Gorica

UMAG > Obračun z vodilno ekipo srbske druge lige je imel že obrise svojevrstne generalke pred prvenstvenim soočenjem v Celju 23. februarja. Novogoričani bodo zadnjo pripravljalno tekmo sicer odigrali v soboto v Dekanih z domačim drugoligašem Jadranom, v Istro pa se utegnejo še enkrat vrniti že prej. Obstaja možnost, da bi izpeljali nekajdnevne priprave v Poreču. Pretekli teden je sicer postregel z zgoščenim tekmovalnim razporedom, v katerem so izbranci Nermina Bašića drugič obiskali Umag. Na dveh prijateljskih tekmah niso zatresli mreže tekmeca, a vsaj v soboto z Javorjem priložnosti ni manjkalo.

Spet je bil najbliže zadetku Semir Smajlagić. Napadalec iz Bosne in Hercegovine je tako kot na sredini pripravljalni tekmi z drugo ekipo zagrebškega Dinama zatresel okvir tekmečevih vrat. Svoje priložnosti je imel tudi povratnik v novogoriški dres Etien Velikonja, reflekse Javorjevega vratarja pa je nato preizkusil drugi novinec v zimskem prestopnem roku, Kristijan Šipek. Od prve minute je zaigral tudi Adel Halilović, ki je pred sobotno tekmo sklenil pogodbo z Novogoričani do konca sezone 2020/21.

Tekmo so sicer začeli Sorčan, Halilović, T. Kavčič, Lipušček, M. Kavčič, Tomiček, Šipek, Velikonja, Osuji, Smajlagić in Filipović, ki je v drugem polčasu prevzel strelsko štafeto. Najbliže golu je bil Tine Kavčič, a se je izkazal srbski vratar. Res pa je, da je bil zlasti po podajah s strani na preizkušnji tudi Sorčan, ki ga je v prvem polčasu rešil okvir vrat.

V nadaljevanju so priložnost v novogoriški ekipi, kjer ni bilo prostora za rekonvalescente Roka Grudino, Alena Jogana, Vladimirja Oršolića in Tima Matića, dobili še Hodžić, Celcer, Kolenc, Kotnik, Jermol, L. Marinič, Leban in Gulič. Bašić je bržkone dobil nekaj spodbudnih signalov, poudarja pa, da bi za uveljavitev svojih (napadalnih) zamisli potreboval še kakšnega aduta in predvsem čas. “V spomladanskem delu želimo predvsem stabilizirati ekipo tako kondicijsko kot taktično. Potem bomo lahko dobili tudi želeno podobo na igrišču,” je povedal Bašić.


Najbolj brano