Kacey Musgraves prejela grammyja za album leta, Childish Gambino za posnetek leta

Country pevka Kacey Musgraves je na sinočnji 61. podelitvi glasbenih nagrad grammy v Los Angelesu prejela pozlačeni gramofon za najboljši album leta (Golden Hour), s katerim je pred tem osvojila tudi grammyja za najboljši country album. Childish Gambino je pobral štiri grammyje, med njimi za posnetek leta (This is America).

Kacey Musgraves je prejela grammyja za za najboljši album leta - 
Golden Hour.  Foto: BruceC007
Kacey Musgraves je prejela grammyja za za najboljši album leta - Golden Hour.  Foto: BruceC007

LOS ANGELES > Za najboljšega novega umetnika oziroma novo umetnico je bila proglašena mlada Britanka Dua Lipa, ki je tik pred tem izvedla lezbično-erotični duet z ameriško pevko St. Vincent. Nalašč ali ne so jo potem na televiziji CBS, ki je prenašala slovesnost, pri prejemu grammyja odrezali in šli v reklame.

Z odra so z glasno glasbo pregnali tudi nekaj drugih umetnikov, ker se je podelitev zavlekla, Cardi B pa so se usmilili, ko je prišla na oder kot prva ženska v zgodovini po grammyja za najboljši rap album (Invasion of Privacy). Kar nekaj časa je preteklo, preden je našla besede zahvale in se je pošalila, da bi morala verjetno začeti kaditi travo.

Childish Gambino je dobil tudi grammyja za najboljšo pesem leta (This is America), H.E.R. je dobila grammyja za najboljši R&B album (H.E.R.), Drake je dobil grammyja za najboljšo rap pesem (God's Plan), Lady Gaga in Bradley Cooper pa sta dobila grammyja za najboljši pop duet/skupinski nastop za pesem Shallow z albuma A Star Is Born.

Ariana Grande je prejela grammyja za najboljši pop vokalni album (Sweetener), skupina Greta Van Fleet pa grammyja za najboljši rock album (From the Fires).

Grammyje so podelili v 81 kategorijah, podelitev glavnih pa je v televizijskem prenosu, ki se ga je na odru udeležila med drugimi celo nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama, vodila Alicia Keys.


Najbolj brano