Predsednik pravi, da bo Ankaran-Postojna igral

Kot kaže, je konec ugibanj nogometne javnosti, ali bodo nogometaši Ankarana-Postojne nadaljevali s tekmovanjem v drugi SNL.

Vlado Badžim (levo) ostaja trener Ankarana-Postojne, sin Luka 
Badžim pa se je pozimi preselil k tretjeligašu Kopru. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Vlado Badžim (levo) ostaja trener Ankarana-Postojne, sin Luka Badžim pa se je pozimi preselil k tretjeligašu Kopru. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Število igralcev na razpolago trenerja Vlada Badžima je proti koncu jesenskega dela druge SNL kopnelo, posebej po umiku partnerja, nemškega menedžerja Dieterja Langhausa mlajšega. Polsezono so le pripeljali do konca, tudi s sposojanjem igralcev iz tako imenovane B ekipe, ki igra v primorski ligi. Kljub velikim težavam so oranžni iztržili 20 točk ter prezimili na desetem mestu.

Od konca jesenskega dela je bilo vse več ugibanj. če bo ekipa sploh nadaljevala z igranjem v drugi SNL, iz kluba pa ni bilo nobenih informacij. Včeraj je predsednik kluba Sebastjan Dvojmoč za Primorske novice potrdil, da bo članska ekipa odigrala spomladanski del sezone. Ob številnih tujcih je jeseni v moštvu ostalo sedem domačih igralcev, spomladi pa morda ostajata le dva. Luka Badžim, sin trenerja Badžima, in Rene Šolaja sta se pozimi preselila k tretjeligašu Kopru in se tam pridružila vratarju Primožu Bužanu, ki je prestopil med sezono. Vratar Kristjan Matošević, ki ga je Ankaranu posodila Mura, je prestopil k Triestini (igra v serie C), kapetan Jan Pahor nam je povedal, da še čaka na informacije, o Žanu Humarju pa nismo zasledili podatka, da bi kam prestopil.

Kakšna bo sestava ekipe, torej še ni jasno. Dejstvo pa je, da Ankaran edini med klubi iz druge SNL še ni začel s pripravami.


Najbolj brano