Pozdravi iz Avstralije

V ponedeljek zvečer je Športna zveza Nova Gorica na tradicionalni prireditvi Športnik Goriške nagradila najboljše v letu 2018. Glavni posamični nagradi sta prejela slalomista na divjih vodah Soških elektrarn Urša Kragelj in Luka Božič, odbojkarji Salonita Anhovo iz Kanala pa so najboljša ekipa minulega leta.

Ekipa leta 2018 na Goriškem so  odbojkarji Salonita Anhovo iz 
Kanala. Foto: Igor Mušič
Ekipa leta 2018 na Goriškem so odbojkarji Salonita Anhovo iz Kanala. Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Najboljši športniki Goriške (iz občin Nova Gorica, Šempeter Vrtojba, Renče Vogrsko, Miren Kostanjevica, Brda in Kanal) se na prireditvi Športnik Goriške zadnja leta zbirajo v kongresnem središču novogoriškega hotela Perla, ki je - s preddverjem vred - komaj še dovolj prostorno za nagrajence, povabljence in gledalce. Podelili so kar 147 priznanj, ki so se jih veselili v 39 klubih iz 20 športnih panog - od smučanja in uveljavljenih športov z žogo do športnega ribolova in vse bolj priljubljenega plesa. Dogajanje so popestrile plesne točke ŠD Maredi in Twirling mažoretnega društva Nova Gorica, najbolj izvirni pa so bili člani Goriškega gimnastičnega društva, ki so na oder skozi dvorano prišli kar na rokah.

Kruti urniki vrhunskih športnikov in ne prav posrečen izbor termina prireditve so poskrbeli, da je manjkala pika na i. Glavnih posamičnih nagrajencev, slalomistov na divjih vodah, tudi prejemnikov velike plakete ŠZ Nova Gorica - Urše Kragelj (četrta na SP) in Luke Božiča (drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala) - ni bilo, ker sta v tem času na pripravah v Avstraliji. Oba sta se sicer potrudila in v domovino poslala pozdravno-zahvalni video posnetek, njuni nagradi pa je prevzel predsednik KK Soške elektrarne Dean Bezeljak. Prvi ekipni nagrajenci, odbojkarji Salonita Anhovo iz Kanala (tretji v lanskem DP), so preložili svoj trening in prišli na oder v polnem številu, čestital pa jim je tudi član izvršnega odbojka Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Velike plakete

Ostale velike plakete za športne dosežke so prejeli svetovni prvak v kastingu Dušan Stevanović (RD Soča), evropski prvak v kicklightu Stefan Stanić (ŠD Budokai), evropska prvakinja v slalomu kanuistk Viktoria Wolffhardt in svetovni prvak v spustu Nejc Žnidarčič (oba Soške elektrarne).

Med športnimi delavci je izstopalo več nagrajencev. Priznanje Olimpijskega komiteja Slovenije prostovoljska plamenica je prejel predsednik novogoriškega zbora atletskih sodnikov Marjan Perkman, ki je v različnih vlogah v novogoriški atletiki aktiven že dobrih 40 let. Zlati priznanji za športne delavce sta prejela načelnik in že več kot tri desetletja trener gimnastike v ŠD Partizan Renče Jurij Arčon ter dolgoletni rokometni delavec in kasneje ustanovitelj ter športni direktor reprezentance diabetikov v dvoranskem nogometu Dominik Soban. Posebno priznanje izvršnega odbora Športne zveze Slovenije je za 25 izjemnih let v novogoriškem nogometnem klubu prejel nekdanji igralec, kapetan, občasni reprezentant in do nedavnega prvoligaški trener Miran Srebrnič.


Najbolj brano