V novi številki Primorskih novic preberite

Zapis piranskega župana Đenia Zadkovića, da so “dvema najbolj pokvarjenima uradnikoma na občini odrezali glavo, dvema sodelavcema zgornji okončini, enemu jezik, enemu pa smo po insistiranju z ulice začasno zašili anus”, je razdelil ljudi. Nekateri podpirajo županov humor, drugi pa menijo, da je šel predaleč.

Zaradi pritiskov nekaterih svojih volilcev si je Đenio Zadković,  
piranski župan, privoščil sarkastičen zapis, ki pa ni dosegel  
svojega namena. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Zaradi pritiskov nekaterih svojih volilcev si je Đenio Zadković, piranski župan, privoščil sarkastičen zapis, ki pa ni dosegel svojega namena. Foto: Tomaž Primožič/FPA

Po več kot desetletju končno nov helikopter za policijo

Nov helikopter za slovensko policijo italijanskega proizvajalca Leonardo bo v Slovenijo priletel predvidoma do konca letošnjega septembra. V policiji letos načrtujejo razpis za nabavo še dveh helikopterjev.

Spopad za Hidrio je zaključen

Delavci Hidrie so nam v minulih tednih zagotavljali, da lastniški spopad vodilnih menedžerjev v korporaciji ni vplival na njihovo delo. Spopad je od danes zaključen. Direktorja Hidrie Holdinga in Hidrie - Iztok Seljak in Dušan Lapajne - sta sporočila, da namere za prevzem večinskega lastnika holdinga - H&R - ne bosta nadgradila v prevzemno ponudbo.

Ideološke razlike v Novi Gorici niso ovira

S podpisom sporazuma so Goriška.si, SDS, SD in ZZP danes potrdili, da bodo kot koalicija vodili mestno občino. Podžupana, za zdaj nepoklicna, bosta po pričakovanju Elena Zavadlav Ušaj iz SDS in Sebastjan Komel iz SD, župan Klemen Miklavič pa si želi še tretjega s svoje liste.

Prvi prilivi na Kaninu bodo šli za plače

Finančna uprava (Furs) je sprostila več kot dva tedna blokiran račun Sončnega Kanina. Smučišče bo lahko spet obratovalo, poslovanje pa bo omogočilo poplačilo plač zaposlenim in postopno plačilo Fursu, ki mu javni zavod dolguje še 75.000 evrov. Še 160.000 evrov pa znašajo že zapadle obveznosti do dobaviteljev.

Brez opravljenih protipoplavnih ukrepov bi bilo ob Reki še huje

Škodo po sobotnih poplavah so ob Reki in njenih pritokih danes še preštevali. A že zdaj je jasno, da bi bila brez ukrepov, ki so jih na vodotokih izvedli v zadnjih petih letih, še mnogo večja. Pa tudi manjša, če bi uredili vse možno - med drugim povečali mostove.

Bodo koprsko računovodkinjo izročili Italiji?

Italija zahteva izročitev 64-letne Koprčanke, ki naj bi sodelovala z razvpitim furlanskim poslovnežem Fabiom Gaiattom v zgodbi o milijonski goljufiji, v katero naj bi bila vpletena celo camorra. Koprsko okrožno sodišče se je strinjalo z izročitvijo Italiji, višji sodniki pa so ugodili pritožbi njenih zagovornikov in zadevo vrnili okrožnim sodnikom.

Matti Nykänen - športni genij in ekscentrik

V časih, ko za legende razglasijo že skoraj vsakega, ki malo štrli nad povprečjem, je s tega sveta odšla prava legenda, kralj smučarskih skokov osemdesetih let prejšnjega stoletja. Matti Nykänen je bil športni genij in ekscentrik. Star 55 let je končal razmeroma kratko in sila razburljivo življenje.


Najbolj brano