Odločitev o direktorju še ta teden?

Istrski župani bodo še ta teden dorekli naslednji korak pri iskanju novega prvega moža Rižanskega vodovoda Koper. Izbrali naj bi ga iz šesterice, ki med 13 prijavljenimi izpolnjuje razpisne pogoje. Po naših informacijah sta med tistimi z največ možnostmi Martin Pregelj in Aleksander Lozej.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

ISTRA > V koprski občinski upravi, kjer vodijo postopek izbire, za zdaj pravijo le, da bodo opravili razgovore z nekaterimi kandidati. Če bodo na razgovor povabili vse, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, bodo to po naših informacijah Marko Unterlechner, Mladen Čehovin, Alen Radojkovič, Erik Čok, Aleksander Lozej in Martin Pregelj.

V istrskih občinah-ustanoviteljicah Rižanskega vodovoda od novega direktorja pričakujejo, da bo skupaj z državo Istri naposled le zagotovil dodatni vodni vir. Čeprav se je dosedanji direktor Zdravko Hočevar v zadnjem obdobju ogreval za pridobivanje pitne vode z razsoljevanjem morja, naj bi se zdajšnji župani ozirali proti vodnim virom, ki jih izkoriščajo na Krasu in v Brkinih oziroma proti Gradolam, viru, ki ga uporablja Istrski vodovod iz Buzeta.

Rižanski vodovod velja za stabilno podjetje. Hočevarju, inženirju strojništva, priznavajo, da ga je dobro vodil tudi, ko je rižanski vir presahnil, poraba vode pa je najbolj narasla - na 33.000 do 34.000 kubičnih metrov na dan, sicer je v Istri porabimo kvečjemu 22.000 kubičnih metrov na dan.


Najbolj brano