Maestosa pred letošnjo sezono še ne bodo prenovili

Hotela Maestoso pred poletno sezono ne bodo obnavljali, ker še niso izbrali ustreznega izvajalca del. Razpis zanj bodo ponovili, hotel pa je za rezervacije odprt med 1. marcem in 31. septembrom.

Lipiški hotel Maestoso bo še eno sezono sprejemal goste enak kot 
doslej, saj zaradi ponovitve razpisa izvajalca obnove še niso 
izbrali. Foto: Petra Mezinec
Lipiški hotel Maestoso bo še eno sezono sprejemal goste enak kot doslej, saj zaradi ponovitve razpisa izvajalca obnove še niso izbrali. Foto: Petra Mezinec

LIPICA > Po napovedih prve dame Kobilarne Lipica Lorele Dobrinja in gospodarskega ministrstva, ki bdi nad Lipico, so nameravali začeti z obnovo hotela Maestoso že lani jeseni, nato so začetek del napovedali za januar letos. A kot kaže, se bo vse zamaknilo v čas po letošnji poletni sezoni. Razlog je odločitev komisije, ki izbira izvajalce, da postopek izbire ponovi. “Na prvi javni razpis se je odzvalo premalo ponudnikov, da bi lahko odgovorno ocenili ponudbe in izbrali najustreznejšega izvajalca. Prenova hotela z bazenskim in wellness kompleksom se bo tako začela po zaključku ponovljenega javnega razpisa, v letošnjem letu,” so nam pojasnili v Kobilarni.

Že kmalu po 15. januarju so se nadejali, da bodo lahko izbrali gradbenike in obrtnike, ki bodo obnavljali Maestoso in bazene. Kakor je tedaj pojasnil vodja komisije za izbor izvajalcev Pavle Hevka, so k izvedbi del pozvali več kot 25 izvajalcev in podizvajalcev. Odzvalo se jih je 14, med njimi trije za celotno izvedbo, enajst pa za obrtniška in inštalacijska dela.

Na spletni strani Kobilarne je razvidno, da v Maestosu sprejemajo rezervacije le za obdobje med 1. marcem in 31. septembrom letos. Kar kaže na to, da bo v tem času hotel zagotovo odprt.

Sicer pa bo obnova hotela, bazenov, wellnessa, restavracije, sejne dvorane in okolice hotela po načrtih arhitekturnega studia Enota d.o.o., ki je posel dobil prek javnega natečaja, vendar brez sodelovanja arhitekturne zbornice, kakor določa zakonodaja, stala deset milijonov evrov, ki jih je kot zagonski kapital Kobilarni Lipica zagotovilo gospodarsko ministrstvo, ko so jo preoblikovali v holding.


Najbolj brano