Do urologa najhitreje v Izoli

Službo urologa v izolski bolnišnici (SBI) bosta v kratkem prekinila dva specialista urologa. Vendar pa zato oskrba uroloških bolnikov ne bo okrnjena, zagotavlja direktor Radivoj Nardin. Izpostavlja, da ima SBI za urologa najkrajšo čakalno dobo v državi - le mesec dni, in bo tako ostalo tudi poslej.

Radivoj Nardin Foto: Zdravko Primožič/FPA
Radivoj Nardin Foto: Zdravko Primožič/FPA

IZOLA > Te dni se je med bolniki, ki se zdravijo pri urologih v SBI, razširila vest, da bo SBI v kratkem ob dva specialista urologa. Vodstvo temu pritrjuje in zagotavlja, da to ne bo vplivalo na utečeni sistem dela in se ne bo podaljšala čakalna doba, ki je v SBI najkrajša v državi in znaša v povprečju le mesec dni.

Direktor SBI Radivoj Nardin poudarja, da je zaskrbljenost uroloških bolnikov in prebivalstva južne Primorske povsem odveč. Ekipa izolskih urologov, del slednje so tudi na podlagi pogodbe zaposleni gostujoči urologi z Reke, bo še naprej tolikšna, da težav ne pričakujejo. Prihaja pa v SBI tudi vse več bolnikov od drugod, saj jih pritegne kratka čakalna doba za pregled.

Splošna bolnišnica Izola dobro posluje

Te dni v SBI že končujejo bilanco poslovanja minulega leta. Izvedeli smo, da je SBI poslovno leto 2018 sklenila s približno 100.000 evri presežka prihodkov nad odhodki. Ob obsežnem posodabljanju opreme in prostorov pa so v minulem letu morali zagotoviti lasten denar tudi za niz projektov EU s področja zdravstva. V nekaterih je SBI vodilna partnerka.

“Vrste urologov dodatno krepijo tudi specializanti. Seveda si želimo v prihodnosti zaposliti še kakšnega urologa, smo pa razmere tako uredili, da ni težav in sproti oskrbimo vse bolnike ter tudi operativni urološki program poteka nemoteno. Res te dni odhaja urolog, ki ima v Mariboru družino, v marcu pa iz podobnih razlogov še eden,” pojasnjuje direktor.

V urološki dejavnosti SBI pa bosta še naprej delala urologa s polnim delovnikom, eden s krajšim, ostaja tudi urolog, ki dela enkrat na teden v urološki ambulanti in vseh osem urologov z Reke, ki se zamenjujejo (vsak teden so v SBI štirje z Reke). V SBI bo tako od aprila dalje v povprečju v pogonu 3,5 urologa, zato zapletov in vrzeli ne bo.

Radivoj Nardin

direktor izolske bolnišnice

“V urološki dejavnosti ni težav in jih ne pričakujemo. Tudi tu so vodilo kakovost, sledenje razvoju in prijazen odnos do bolnikov.”

Načrti za prihodnost vsebujejo tudi željo po urologu na urgenci, vendar ga ne premore v Sloveniji nobena urgenca v regionalni bolnišnici. Ti so na voljo le v urgencah v Ljubljani, Mariboru in Celju.


Najbolj brano