Dva Golemca na tekmi

Minulo sredo je regionalna liga ABA 2 dobila prvega udeleženca končnice, kamor bo napredovala najboljša četverice rednega dela. Danes pa lahko že dobi tudi zmagovalca rednega dela tekmovanja.

Košarkarji Primorske so lani v Mostarju tesno slavili s 66:63. Foto: KK Zrinjski
Košarkarji Primorske so lani v Mostarju tesno slavili s 66:63. Foto: KK Zrinjski

KOPER > Koprski tigri si v preostalih petih krogih tekmovanja želijo zadržati prvo mesto na lestvici, ki v končnici prinaša prednost domačega parketa. Vrh si lahko zagotovijo že drevi, če bodo premagali Zrinjski iz Mostarja.

Najbližja zasledovalca Primorske, ki ima razmerje zmag in porazov 16:1, sta sarajevski Spars (12:5) in s tekmo manj skopski MZT (11:5). Obe ekipi je Primorska letos že dvakrat premagala.

Predprodaja vstopnic za pokal

V predprodaji so že vstopnice za zaključni pokalni turnir v dvorani Bonifika 16. in 17. februarja. Enotna vstopnica za obe tekmi polfinala v predprodaji znaša osem evrov, enaka cena je za vstopnico za finalno tekmo, paket za vse tri tekme pa znaša 12 evrov. Vstopnice so na prodajnih mestih sistema Moje karte ter na blagajni dvorane Bonifika pred domačimi tekmami Primorske.

Drevi ob 18. uri torej prihaja v goste Zrinjski iz Mostarja, ki premore tekmovalni izkupiček 6:11. Zadnjič je slavil minuli teden, ko je na domačem parketu s 84:81 ugnal Borac iz Čačka. K uspehu mu je izdatno pripomogel Marko Ramljak, ki je odigral vseh 40 minut in v tem času 19 točkam dodal šest skokov. 25-letni krilni košarkar je z naskokom najboljši posameznik Mostarcev. Na 15 tekmah je v povprečju dosegal 14,6 točke, 6,2 skoka, 3,3 podaje in 1,8 pridobljene žoge.

“Zrinjski je zelo izkušena ekipa, ki igra pametno. Morali bomo prikazati največ, kar smo v tem trenutku sposobni, da na domačem parketu ostanemo nepremagani,” pravi trener Jurica Golemac. Tudi Zrinjski ima svojega Golemca. Njihov center Josip Golemac vlogo favorita kajpak prepušča gostiteljem: “V goste gremo k najboljši ekipi v ligi, ki ima vsa igralna mesta odlično zapolnjena. Možnosti za nastop v polfinalu tekmovanja nimamo več, bomo pa vseeno igrali na polno.”


Najbolj brano