Park Škocjanske jame bo za 1,4 milijona evrov saniral odlagališče Globovnik

Za Tovarno organskih kislin je po njenem stečaju po osamosvojitvi ostalo okolju nevarno odlagališče industrijskih odpadkov. Ministrstvo za okolje in prostor že leta obljublja njegovo sanacijo, a od obljub ni bilo nič. Zdaj se je bodo lotili v Parku Škocjanske jame, kjer so zanjo namenili 1,4 milijona ...

Na bregu potoka Trnovšek je velikokrat opaziti izcedke sinjemodrih strupenih snovi iz deponije Globovnik.
Na bregu potoka Trnovšek je velikokrat opaziti izcedke sinjemodrih strupenih snovi iz deponije Globovnik. 

ILIRSKA BISTRICA > “Voda, ki priteče v Škocjanske jame, še vedno ni tako kakovostna, kot bi si želeli. Seveda je to zaradi različnih dejavnikov,...

Komentar novinarja

Petra Mezinec

Stara bremena in težave

Smrad z odlagališča Globovnik že desetletja vznemirja Bistričane, naključni obiskovalci pa se nad njim čudijo, a potem nanj kaj kmalu pozabijo. Skoraj trideset let je minilo, odkar je šla v stečaj bistriška Tovarna organskih kislin (TOK), ki je pred tem več kot trideset let (od leta 1958) na tem območju odlagala odpadke. V tem času se je nabralo, tako ocenjujejo študije, med 120.000 in 150.000 kubičnih metrov za naravo nevarnih odpadkov. Kdaj bo sanacija zaključena, je še prezgodaj reči,...

Preberi več

Celotna vsebina je na voljo le naročnikom.

Želite dostop do vseh spletnih vsebin?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom in A1. Po vnosu mobilne številke, boste na mobilni telefon prejeli SMS sporočilo, ki ga morate potrditi s ključno besedo "DA" (velike tiskane črke). Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.

 
Za urejanje nastavitev zasebnosti ali brisanje nakupov kliknite tukaj!

* Dostop s SMS kodo je mogoč samo na spletni strani primorske.si. V mobilni aplikaciji Primorske novice prijava s kodo zaenkrat še ni mogoča. Ne vključuje PDF.

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

 
Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Paketi po vaši meri z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic

Izberite paket po vaših željah s poljubnim načinom plačila in si zagotovite dostop do vseh digitalnih vsebin Primorskih novic.

Prijavite se z obstoječim uporabniškim računom ali registrirajte novega uporabnika in si izberite paket po vaših željah z enomesečno, šestmesečno ali letno naročnino.

Za nakup digitalnih paketov omogočamo plačila:

  • Bančno nakazilo
  • Paypal
  • Kreditne kartice
  • Moneta
Paket Cena
Dnevni paket 1,99 EUR
Popolni paket že od 7,99 EUR / mesec
Popolni plus PDF paket
PDF izdaja je dostopna le na pametnih napravah.
že od 15,99 EUR / mesec
Vse cene vsebujejo 22% DDV.  

Z enotnim uporabniškim računom Primorskih novic lahko do vsebin dostopate tudi preko pametnih naprav. Aplikacija Primorske novice je na voljo v:

Najbolj brano