Velik korak naprej

Koprski rokometaš Aleks Vlah se je že preselil v Zagreb. Prestop v vrste hrvaškega prvaka je korak bliže izpolnitvi otroških sanj, nastopu v elitni ligi prvakov. Občasni slovenski reprezentant se je sicer v letošnji sezoni bolj kot z igranjem ukvarjal s poškodbo kolena, ki ga je za nekaj mesecev tudi oddaljila od igrišč. Zdaj se Vlah počasi vrača, a kljub temu so pri Zagrebu poskrbeli za dodaten program rehabilitacije.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

ZAGREB > 190-centimetrov visoki srednji zunanji igralec je izpolnil svoje otroške sanje. Prestopil je v tujino k večnemu hrvaškemu prvaku in rednemu udeležencu lige prvakov. Zagotovo gre za nadgradnjo dosedanje rokometne kariere. Aleks Vlah je z Zagrebom podpisal triinpolletno pogodbo in se je že preselil v hrvaško prestolnico. Čeprav bi moral talentirani primorski rokometaš v Zagreb šele poleti, je prestop pospešil glavni trener zagrebške ekipe Branko Tamše, ki Vlaha pozna še iz slovenskega prvenstva.

Uspel vam je odmeven prestop. Po Deanu Bombaču ste prvi koprski rokometaš, ki mu je uspel odhod v tujino.

“Gre za velik korak v moji karieri. Že samo interes take ekipe, kot je zagrebška, pomeni veliko. Čeprav je bilo dogovorjeno, da se tja preselim v prihodnji sezoni, sem vesel, da se je to zgodilo že zdaj. Dodaten plus predstavlja tudi program rehabilitacije, ki jo opravljam na Hrvaškem. Gre za profesionalen klub, ki je organizacijsko na visoki ravni.”

Kaj boste najbolj pogrešali iz Kopra?

“Zagotovo družino, prijatelje in dekle. Prav tako soigralce, s katerimi igram že od samih začetkov svoje rokometne poti. Čeprav je Zagreb veliko mesto, mu manjka morje. Vseeno upam, da se bom hitro vživel v novo okolje.”

Kaj tako odmeven prestop pomeni šele 21-letnemu rokometašu?

“Za tako mladega igralca je to velik korak. Spet pa ne tako ogromen, kot bi bil prestop v Nemčijo ali Francijo. Mislim, da je Zagreb ravno pravi klub za moj nadaljnji razvoj. Gre za mlado ekipo, željno uspehov in dokazovanj. Poleg tega ne bo težav z jezikom, pa tudi Koper ni prav daleč. Mislim, da sem se glede na svoja leta odločil pravilno.”

Trener Zagreba je nekdanji strateg Celja Branko Tamše. Koliko je on pripomogel, da ste že zdaj v njegovi ekipi?

“Zagotovo ima velik vpliv, o sodelovanju sva se pogovarjala že pred uradnim prestopom. Poudaril je, da si me želi v ekipi že pozimi. Cilj je, da opravim rehabilitacijo in se počasi vključim v ekipo. Pomembno je, da me pozna, da ve, kakšen tip igralca sem.”

Zaigrali boste tudi v elitni ligi prvakov. Gre za izpolnitev otroških sanj?

“Liga prvakov je najbolj vplivala na mojo odločitev. Čeprav bi lahko v elitnem tekmovanju zaigral tudi v dresu kakšnega drugega kluba, je ta ponudba najbolj izstopala. Zagotovo gre za izpolnitev sanj, saj si vsak mlad rokometaš želi tega. Upam, da se bom dokazal tudi na evropski sceni.”


Najbolj brano