Po Vlahu odhaja še Grzentič

Koprsko rokometno barko bo po Aleksu Vlahu, ki se je pred dnevi preselil v Zagreb, poleti zapustil še Nino Grzentič, ki odhaja v Tatran Prešov. Kot so sporočili iz slovaškega kluba, ki nastopa tako v elitni ligi prvakov kot tudi ligi Seha, so s 26-letnim zunanjim igralcem podpisali dvoletno pogodbo.

Koprski rokometno ostrostrelec Nino Grzentič se bo poleti preselil 
na Slovaško. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Koprski rokometno ostrostrelec Nino Grzentič se bo poleti preselil na Slovaško. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Vedno bolj postaja jasno, da bodo morali Koprčani v naslednji sezoni precej prevetriti moštvo. Čeprav se je zdelo, da bo ekipa, ki že vrsto let igra skupaj, ostala na kupu, razplet dogodkov očitno prinaša drugačen epilog. Rumeno-modre je pred dnevi že zapustil občasni slovenski reprezentant in osrednji organizator igre Aleks Vlah, od sezone 2019/2020 pa bodo Koprčani igrali še brez enega nosilca igre, Nina Grzentiča, ki je slovaškemu Tatranu iz Prešova obljubil zvestobo za dve leti.

Nov odhod bo zagotovo boleč za ekipo, ki jo vodi Uroš Rapotec, saj Grzentič v letošnji sezoni igra odlično. Je četrti strelec prve DRL, pa tudi trener mu zelo zaupa. “Odhod iz Kopra bo zagotovo zelo težak. Tu sem vendarle naredil svoje prve rokometne korake. V domačem okolju bi najraje ostal vse življenje, zaradi želja in ambicij, ki jih imam, pa sem vendarle sprejel drugačno odločitev. Tatran je stopnička više, saj gre za ekipo, ki nastopa v ligi Seha, je pa tudi član elitne evropske rokometne druščine. Moštvo je kakovostno in ima visoke cilje,” je o svojem novem klubu spregovoril Grzentič. “Rad bi se zahvalil navijačem, trenerjem, upravi in soigralcem. Vsem želim veliko uspeha tudi v prihodnje. Kljub temu da poleti odhajam, bi rad poudaril, da sem se v RD Koper vedno počutil dobro. Zato si nekega dne spet želim obleči rumeno-modri dres.”

Nino Grzentič

rokometaš Kopra

“V domačem okolju bi najraje ostal vse življenje, zaradi želja in ambicij, ki jih imam, pa sem vendarle sprejel drugačno odločitev.”

Primorci, ki so prvi DRL trenutno peti, bodo na 26-letnega in 195 centimetrov visokega zunanjega igralca lahko računali do konca te sezone. Po izteku pogodbe se bo Grzentič preselil na Slovaško in se pridružil ekipi, ki jo vodi hrvaški strateg Slavko Goluža. Koprčani pa bodo tako poleti izgubili svojega najboljšega strelca, ki je letos dosegel že 85 golov.

Z zadnjima odhodoma je jasno, da bo rumeno-modra barka, ki jo vodi Rapotec, poleti potrebna prenove. Sicer je uprava kluba že poskrbela za prvo okrepitev. In sicer v Rapotčevem trenerskem štabu bo pomagal Luka Volk, 33-letni Izolan, ki je v prejšnjih sezonah vodil ekipi Mokerca in Brežic. Rumeno-modre sicer jutri v Šmartnem čaka obračun osmine finala v pokalu.


Najbolj brano