Finalni turnir Kopru

Včerajšnji žreb je odločil, da bodo v polfinalu pokalnega tekmovanja igrali Sixt Primorska in Petrol Olimpija ter Hopsi Polzela in Helios Suns. Zaključni turnir bo 16. in 17. februarja v Kopru.

Koper bo tretji vikend v februarju gostil finale pokalnega tekmovanj, za uvod s tekmo med Primorsko in Olimpijo. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Koper bo tretji vikend v februarju gostil finale pokalnega tekmovanj, za uvod s tekmo med Primorsko in Olimpijo. Foto: Zdravko Primožič/FPA

Za uvrstitev na finalni turnir so Koprčani dvakrat premagali Krko (75:62 in 83:55), Olimpija je zaradi več košev na prvi tekmi tesno napredovala proti Rogaški (79:81 in 95:92), Helios Suns pa so po porazu s Šentjurjem s 60:84 na drugi tekmi zmagali kar s 96:65. Hopsi Polzela so dvakrat zmagali proti drugoligašu Plami Pur (96:80 in 90:62). Do zadnjih štirih mest na zaključnem tekmovanju se je prebijalo skupno 51 ekip, ki so do četrtfinala odigrale 94 tekem. Košarkarska zveza Slovenije je ob žrebu sporočila, da bo gostitelj turnirja Sixt Primorska.

Prvi dan bosta na sporedu obe polfinalni tekmi, zmagovalca se bosta dan pozneje pomerila za letošnjo lovoriko. Lanski naslov branijo Koprčani, ki so v finalu premagali Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo. Pred tem so bili v polfinalu boljši od letošnjega tekmeca Petrola Olimpije, a takrat na njenem terenu v dvorani Tivoli.

Spored zaključnega turnirja:

Sobota, 16. februar, 15.30 Sixt Primorska : Petrol Olimpija, 18.30 - Hopsi Polzela : Helios Suns. Nedelja, 17. februar, 16.00 finale.

“Na finalnem turnirju pokala Spar nam je žreb drugič zaporedoma v polfinalu namenil Olimpijo. A če želiš lovoriko, moraš premagati vse. Enega od favoritov, Krko, smo že premagali, prepričan sem, da smo sposobni opraviti tudi z Olimpijo in da bomo tudi po pokalnem turnirju ostali neporaženi v svoji dvorani,” je po žrebu povedal direktor koprske ekipe Matej Avanzo.

“Žreb je žreb, je poln presenečenj in če pogledate rezultate drugod po Evropi, je enako. Favoriti izpadajo. To je pokal, mi bomo dali vse od sebe, kar lahko. A ponavljam, da smo na koncu z močmi, saj imamo na primer v petih dneh štiri tekme,” pa je dodal direktor ljubljanskega kluba Roman Lisac.

“Z žrebom smo zelo zadovoljni, glede na to, da smo prišli do zaključnega turnirja prek drugoligaša. Z dobro igro in pristopom lahko pridemo tudi do finala. Naš proračun je veliko nižji od ostalih, a glede na tujce, ki jih imamo, smo dobro izbrali,” je recept za uspeh pojasnil športni direktor Polzeljanov Janko Vašl.

Ladivoj Gorjan, svetovalec v domžalskem klubu, pa je ob žrebu povedal: “Pokal je tekma, kjer prihaja do presenečenj. Tu se lahko zgodi marsikaj, igramo s Polzelo, mi pa gremo seveda na zmago.”


Najbolj brano