Na derbiju nič novega

Primorski ženski odbojkarski derbi med Luko Koprom in Gen-I Volleyjem je potekal po notah Novogoričank. Po pičli uri igre so pred 100 gledalci v dvorani OŠ Koper gostje slavile v treh nizih (12, 13, 18). Z novo zmago so ambiciozne varovanke Vasje Samca Lipicerja zadržale prvo mesto, medtem ko so Koprčanke na šestem izenačene s sosedami iz Ankarana.

Za razigrane Novogoričanke (v napadu) je bila tekma v Kopru lepa 
priložnost za uigravanje pred sredino evropsko tekmo pokala 
challenge z Vasasom.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Za razigrane Novogoričanke (v napadu) je bila tekma v Kopru lepa priložnost za uigravanje pred sredino evropsko tekmo pokala challenge z Vasasom.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Kljub temu, da je bilo razmerje moči znano že vnaprej, so domači ljubitelji odbojke pričakovali vsaj nekoliko trši odpor Koprčank. Te so na domačem parketu vselej borbene, a tokrat so že od samega uvoda delovale precej utrujeno in brez pravega naboja. Morda je svoj davek terjal tudi zahteven tekmovalni razpored. Varovanke Dragana Grmače so namreč že prejšnji konec tedna gostile drugouvrščeni Calcit iz Kamnika in takrat prikazale precej več vneme kot na sobotnem primorskem derbiju. Očitno je, da novogoriška ekipa Kopru ne leži, saj se je letošnja zgodba ponovila še četrtič.

Gostje, ki so pred tednom dni doživele hladno prho (Šempeter je poskrbel za prvi letošnji prvenstveni poraz novogoriške ekipe), tokrat niso ničesar prepuščale naključju. Po nekaj izenačenih uvodnih točkah (4:4) so Novogoričanke dvignile ritem igre. Do drugega tehničnega odmora so si priigrale neulovljivo prednost (16:10), ki so jo samo še stopnjevale. Pičlih 12 točk, ki so jih domače odbojkarice dosegle v prvem nizu, je bilo precejšnje razočaranje.

Luka Koper : Gen-I Volley 0:3 (-12, -13, -18)

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100 sodnika Štamcar in Mohorčič.

Luka Koper: Đukić 3, Raić 5, Isanović 6, Kušar A., Letnik 1, Dodič 7, Haupt, Kocet, Jović 2, Pešić 1, Cvetanović 4, Kušar S. (L), Simčić (L). Trenerja Dragan Grmača, Leon Žibret.

Gen-I Volley: Kovačič 7, Ferlinc, Zabičajnik, Perić 6, Zaplotnik 2, Lucas, Velikonja 8, Kolbl 5, Blažič 3, Lipicer Samec 7, Grudina 12, Ščuka 8, Blažič (L), Zampedri (L). Trenerja: Vasja Lipicer Samec, Alen Bektašević.

Kljub temu, da je Grmača z menjavami skušal spremeniti potek tekme, domačinkam to ni uspelo. Morda gre alibi za neprepričljivo predstavo iskati tudi v še ne povsem pripravljeni Jeleni Pešić, ki se je po bolezni sicer vrnila v ekipo, a na igrišču prebila le nekaj minut. Koprske odbojkarice so imele vnovič veliko težav s sprejemom, s svojimi servisi pa preglavic gostjam niso povzročale. Vajo iz prvega niza so Novogoričanke ponovile tudi v drugem. Kopru so prepustile samo točko več (13:25).

“V vsako tekmo gremo na vse ali nič. Tudi tokrat je bilo tako, a očitno je, da nismo pokazale ničesar. Če si želiš proti ekipi, kot je Gen-I Volley, do kakšne točke, moraš dati veliko več, prebliski niso dovolj,” je po srečanju odkrito priznala domača kapetanka Marina Cvetanović. Čeprav se je tudi v tretjem nizu zdelo, da se bo zgodba iz uvodnih dveh ponovila (na drugem tehničnem odmoru so gostje vodile z 21:11), so koprske rezervistke poskrbele za nekoliko lepši vtis. Nekaj dobrih blokov in servisov, ki jim jih je uspelo sestaviti, je bilo dovolj za 18 osvojenih točk. “Vsaka tekma je zgodba zase. Čeprav smo Koprčanke letos že večkrat premagale, se nismo ozirale nazaj. Zaušnico smo dobile v Šempetru, kjer smo izgubile z 2:3. Poraz je bil velika šola za v bodoče. V vsako tekmo moramo iti stoodstotno in potem uspeh niti ne bo izostal,” je vtise strnila ena najboljših slovenskih odbojkaric vseh časov Tina Lipicer Samec, ki se je pred to sezono vrnila med novogoriške strele.


Najbolj brano