Ajdovke so bile gladko boljše

Pred začetkom medsebojnega obračuna primorskih ženskih rokometnih prvoligašev se je po napovedih obetala napeta in izenačena tekma, kot se za derbi spodobi. Toda rokometašice ajdovskega Mlinotesta so v Kopru od prvih minut prevzele pobudo, vseskozi nadzorovale potek dvoboja in na koncu vpisale zasluženo zmago.

Kdo bo prej pri žogi? Foto: Zdravko Primožič/FPA
Kdo bo prej pri žogi? Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Rokometašice Ženskega univerzitetnega rokometnega društva Koper so primorski derbi začele za odtenek bolje od nasprotnic in dvakrat povedle. Kot se je kmalu izkazalo, pa je bilo to tudi njihovo edino vodstvo na tekmi. Ajdovke so zaigrale odlično v obrambi, kar jim je precej olajšalo tudi delo v napadu. Od 5. do 21. minute je dekletom Mlinotesta uspel delni izid 11:2, s katerim so povsem obrnile potek dvoboja. Koprčanke, pri katerih se je poznala odsotnost poškodovane prve strelke Ane Blagojević, med tekmo pa so ostale še brez Metke Škabar, so se v končnici prvega polčasa le vrnile med žive in zaostanek z osmih golov znižale na še vedno ulovljivih pet zadetkov.

Na začetku drugega polčasa so nato domačinke zaigrale na vse ali nič. Takoj so se približale le na tri zadetke zaostanka, nato pa so trikrat zapored zapravile priložnost, da bi še za gol zmanjšale zaostanek. Ajdovke so začetni nalet koprskih rokometašic preživele, ostale na varni prednosti in z zelo dobro igro v obrambi na čelu s Tajo Čajko brez težav dvoboj pripeljale do zaslužene zmage. Koprskim rokometašicam v tem obdobju ni uspevalo prav veliko, saj so tudi same naredile preveč napak. V predzadnji minuti tekme je tako razlika spet dosegla osem golov, na koncu srečanja pa je na semaforju pisalo 20:27.

Žurd Koper : Mlinotest 20:27 (9:14)

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 100 sodnika Košir in Gorenc.

Žurd Koper: Zečević (8 obramb), Fidel (6), Ečimović, Škabar 3, Munda, Panger 4, Kresal, Petrinja 1, Rojc Benčina 2, Vatovec 2, Zorko 1, Žorž, Privšek 5, Teraž 2. Trener: Vojko Lazar.

Mlinotest: A. Bratina (1 obramba), Klemenčič (12), Grmek, Rudman 7, Svetik 2, Brecelj, Jurič 2, Fegic 2, Čajko 7, Simič, Sanabor, Ferfolja 3, Bytyqi 3, Zelnik, Mihelj 1, L. Bratina. Trenerka: Ana Žigon.

Izključitve: Koper 6 minut, Mlinotest 6; 7-m: Koper 4 (1), Mlinotest 4 (2).

Kristina Petrinja (Žurd Koper): “Zadnje čase nismo prave, nekako nam igra ne steče. Ajdovke igrajo borbeno, moštveno, kar je tudi pot do uspeha. Mi pa moramo popraviti vse - od igre v obrambi do protinapadov in igre v napadu.”

Špela Ferfolja (Mlinotest): “Začetek je bil res super, obramba je delovala odlično, potem nam je mogoče malce padla zbranost. Na vsaki tekmi imamo minute krize, a so tokrat te prišle sredi dvoboja, tako da smo se lahko spet zbrale in igro vodile do konca tekme.”


Najbolj brano