Kraški likovniki združeni pod eno streho

Na prvi razstavi Kulturnega društva Kras v sežanskem domu upokojencev se predstavlja 22 likovnikov z vsega Krasa.

Člani lani ustanovljenega društva kraških likovnikov so za prvo 
skupno razstavo izbrali sežanski dom upokojencev.  Foto: Petra Mezinec
Člani lani ustanovljenega društva kraških likovnikov so za prvo skupno razstavo izbrali sežanski dom upokojencev.  Foto: Petra Mezinec

SEŽANA > Kulturno društvo Kras deluje od julija lani in združuje likovnike z vsega Krasa.

“Želja, da bi se ustanovilo društvo, obstaja že dlje časa. V društvo so včlanjeni tako priznani umetniki kot tudi začetniki z vsega Krasa, želimo pa si privabiti še več ljudi, ki jih zanima likovna umetnost,” je pojasnila predsednica društva Erna Kopše.

Raznolikost članov društva dokazuje tudi prva razstava v jedilnici sežanskega doma upokojencev. “Zelo sem zadovoljna z odzivom ustvarjalcev, saj razstavljajo prav vsi člani društva,” je bila s prvo razstavo zadovoljna predsednica. Načrtov za prihodnost kraškim likovnikom zlepa ne bo zmanjkalo. Likovnike so v domu upokojencev toplo sprejeli, saj so stanovalci včerajšnjo otvoritev pospremili s kulturnim programom. Pridružil se jim je tudi harmonikaš Marko Petelin. Prva razstava pa zagotovo ne bo zadnja, je ob tem povedala direktorica sežanskega doma upokojencev Rosana Šturm. Praznih sten je namreč v domu še veliko.


Najbolj brano