V novi številki Primorskih novic preberite

Luka Dončić bo 17. februarja skoraj zagotovo zaigral na tekmi vseh zvezd. Po nastopu Gorana Dragića, ki je lani ob boku največjih zvezd zaigral na tej tekmi vseh zvezd, bo Dončić drugi Slovenec, ki mu bo to uspelo. Čeprav je do dogodka, ki bo letos v Charlottu, še mesec dni, so vstopnice težko dosegljive - če pa so, niso poceni.

Luka Dončić Foto: USA TODAY USPW
Luka Dončić Foto: USA TODAY USPW

Župan zahteva še enega zdravnika

Vipavski župan Goran Kodelja od vodstva ajdovskega zdravstvenega doma pričakuje, da bo v najkrajšem času zagotovilo še drugega zdravnika družinske medicine v Vipavi.

Luca Nicolaj: “Kaj takega se še ni zgodilo”

Slovensko ljudsko gledališče Celje bo Borisa Kobala kazensko ovadilo, je pojasnila Tina Kosi, upravnica in umetniški vodja gledališča. Komedijo Profesionalci espe so s sporeda umaknili, takoj ko so ugotovili, da je besedilo res plagiat. V petek pa se nam je na elektronsko pismo hitro odzval Luca Nicolaj, sin pokojnega italijanskega komediografa Alda Nicolaja.

Več zveri - manj drobnice, več divjadi - manj njiv

Proti velikim zverem ni prave zaščite, so prepričani v Civilni iniciativi kmetov občin Ilirska Bistrica, Pivka in Postojna.

Nekdanja vodilna v Javorju oproščena

Zaradi četrt milijona težkega posojila dolenjskemu Tomu, ki ga je na koncu poravnal pivški Javor, ne bo odgovarjal nihče.

Novi jaški za meteorno vodo, ta pa teče mimo njih

Ko je Adriaing pred dvema letoma začel sanirati brežino v vasi Krnica nad Rižano in nameščati jaške za odvodnjavanje vode, je 60 prebivalcem odleglo. Začetno navdušenje pa je postopoma nadomestilo razočaranje in strah, da težav še ni konec.

Peter Svetina: “Vedno sem sledil enemu cilju, spoštovanju človeka”

Vedno sem sledil enemu cilju, spoštovanju človeka, ne glede na to, kakšen je, pravi kandidat za varuha človekovih pravic Peter Svetina. Specialni pedagog za duševno prizadete je večino svoje poklicne kariere posveti delu z osebami z motnjo v duševnem in telesnem razvoju. Za imenovanje na funkcijo varuha potrebuje vsaj 60 glasov poslancev.

En Peter gre domov, drugi se trudi za to

Peter Sajovic, ki po možganski kapi živi v enoti novogoriškega VDC v Stari Gori, je ponovno shodil. In rad bi šel domov. Drugi Peter, Kalšek, bo po desetih letih zapustil Staro Goro in odšel v domačo oskrbo. Taki primeri so redki, zaposleni v zavodu, ki skrbijo za ljudi po poškodbah glave in se trudijo za njihovo rehabilitacijo, pa jih radi izpostavijo, saj so tudi spodbuda za ostale uporabnike.

Devetletnik, ki s hitrostjo 107 km/h drvi k formuli ena

Nik Ščulac iz Bertokov je decembra lani dopolnil devet let, a ima za seboj že pet let dirkanja z gokarti.


Najbolj brano