Ogled Dončića na All Star? Da, a za veliko denarja!

Luka Dončić bo 17. februarja skoraj zagotovo zaigral na tekmi vseh zvezd. Po nastopu Gorana Dragića, ki je lani ob boku največjih zvezd zaigral na tej tekmi vseh zvezd, bo Dončić drugi Slovenec, ki mu bo to uspelo. Čeprav je do dogodka, ki bo letos v Charlottu, še mesec dni, so vstopnice težko dosegljive - če pa so, niso poceni.

 Foto: USA TODAY USPW
Foto: USA TODAY USPW

ZDA > Devetnajstletni Luka Dončić s svojimi košarkarskimi predstavami navdušuje svet. Nanj so najbolj ponosni Slovenci, med katerimi se nekateri že prihodnji mesec odpravljajo na Florido, kjer se bosta (če bo Goran Dragić nared) udarila Dragićev Miami in Dončićev Dallas. A zanimivo bo tudi na All-Star koncu tedna, kjer bo “The Don” zaigral tako na tekmi novincev, kot tudi na tekmi vseh zvezd. Prav ta bo, kot vsako leto, pritegnila največ pozornosti. Prav zato je do tako želene vstopnice za znameniti konec tedna težko priti.

Za dragoceno vstopnico tudi več kot 8000 evrov

Jasno je, da je vstopnica, s katero si je mogoče ogledati najbolj odmeven dogodek v košarkarski ligi NBA, težko dosegljiva. Še nekoliko težje je do dragocenega lističa papirja priti v slabem mesecu pred samim dogodkom, a tisti najbolj goreči ljubitelji košarke si jo bodo, ob pogoju, da imajo dovolj denarja, vendarle lahko zagotovili. “Vstopnice za tekmo vseh zvezd so zelo drage. Cene se začnejo pri 700 evrih. Če si želi gledalec vse skupaj pogledati pobližje, bo moral odšteti tudi več kot 8000 evrov. Za tekmo vseh zvezd bomo sicer pripravili poseben aranžma, a kot sem povedal, so problematične visoke cene,” je povedal Jure Uranjek iz turistične agencije Kompas.

Če bo nastopil, bo Luka Dončić po Vladetu Divcu (2001), Predragu Stojakoviću (2002, 2003, 2004) in Goranu Dragiću (2018) šele četrti košarkar nekdanje skupne države, ki bo nastopil na tekmi vseh zvezd. Prav tako bo po letu 2010 in Blakeu Griffinu prvi novinec, ki mu bo to uspelo.

“Do vstopnic je v tem trenutku težko priti. Na voljo so le sponzorjem in ostalim partnerjem NBA. Zagotovo je težava tudi cena letalskega prevoza in nastanitve, ki bo v dneh vikenda All-Star še bolj zasoljena,” pravi Miha Pogačar, sicer urednik spletne strani posvetu.si in organizator večje skupine slovenskih navijačev, ki si bo v Miamiju ogledala tekmo med moštvoma najboljših slovenskih košarkarjev. Kot je še izpostavil Pogačar, je za tiste, ki si vstopnice za tekmo vseh zvezd ne morejo privoščiti, a bi vseeno Dončića spremljali v Charlottu, boljša izbira nakup vstopnice za tekmo novincev. Ta je na voljo že za 25 evrov.

Slovenski desant na Florido

Veliko Slovencev se bo torej v ZDA odpravilo na tekmo med Dragićem in Dončićem. Čeprav je nekdanji slovenski kapetan zaradi poškodb letos malo igral, tisti, ki bodo 14. februarja v American Airlines Centru spremljali dvoboj med domačim Miamijem in Dallasom, upajo, da bodo priča dvoboju slovenskih zvezdnikov. “V sklopu skupinskega nakupa vstopnic smo rezervirali 430 vstopnic v 'navijaških sektorjih'. Še približno 50 vstopnic je bližje parketu. V lastni režiji je vstopnice nakupilo še vsaj 200 drugih Slovencev. Z Miami Heatom smo se dogovorili, da lahko po tekmi vstopimo na igrišče in vržemo žogo na koš. Prav tako je dogovorjeno, da bo 25 otrok iz naše skupine pričakalo igralce obeh moštev ob prihodu na parket. Prav zato upamo, da bosta tako Luka kot Goran zaigrala na tisti tekmi,” je o obisku tekme na Floridi še dodal Pogačar.

700-8500

evrov stane vstopnica za košarkarsko tekmo vseh zvezd

Poseben enotedenski aranžma so pripravili na Kompasu. Čeprav je tak izlet cenovno vse prej kot ugoden, za tiste goreče ljubitelje košarke to ne predstavlja posebne težave. “Aranžmaji za prvih 15 nakupov so bili v hipu razprodani. Ceni 1550 evrov, ki vsebuje letalski prevoz, nastanitev, najem avtomobila in vodenje potovanja, je potrebno prišteti še ostala doplačila. A ker je zanimanje tako veliko, smo vse skupaj hitro razprodali in že pripravili nove,” je o enotedenskem obisku ZDA in spremljanju Dončića na treh tekmah (proti Miamiju, Portlandu in Houstonu) še dodal Uranjek iz turistične agencije Kompas.

600

Slovencev približno si bo po pričakovanjih ogledalo tekmo moštev Gorana Dragića in Luke Dončića prihodnji mesec


Najbolj brano