Aleks Vlah zapušča koprski rokometni klub

Zgolj vprašanje časa je bilo, kdaj bo Aleks Vlah, tržno najbolj zanimiv igralec koprskega rokometnega prvoligaša, odšel novim izzivom naproti. Trenutno poškodovani rokometaš zdaj odhaja k hrvaškemu prvaku Zagrebu.

Aleks Vlah Foto: Zdravko Primožič/FPA
Aleks Vlah Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Srednji zunanji igralec koprskega rokometnega prvoligaša Aleks Vlah je bil v okviru prestopnih kombinatorik omenjan že prejšnjo sezono, ko je koprski klub vodil slovenski selektor Veselin Vujović, ki je Vlaha tudi vključil v člansko reprezentanco. V rokometnih krogih je bilo veliko govora, da bi lahko Koper zapustil skupaj s trenerjem in odšel v poljsko Wislo Plock, vendar se je pozneje Vujović odločil za Niš. Slišati je bilo tudi o zanimanju Gorenja. Vlah je ostal v Kopru, v uvodnih tednih nove sezone pa se je poškodoval.

Zagrebški klub, pod taktirko gospodarja hrvaškega rokometa Zorana Gobca, skoraj večni hrvaški prvak in redni udeleženec lige prvakov, je včeraj objavil, da je 21-letni Koprčan z njimi podpisal triinpolletno pogodbo, zatem je novico potrdil RD Koper. Izvedba prestopa je bila dogovorjena za začetek prihodnje sezone, a se je dogajanje (v zameno za odškodnino) pospešilo v zadnjem času, ko je trener Zagreba postal nekdanji trener Celja Branko Tamše, ki je nekaj časa bil svetovalec tudi sedanjemu trenerju Kopra Urošu Rapotcu. “Sprva je bilo res rečeno, da se bom Zagrebu pridružil v naslednji sezoni, nato pa sta se kluba uspela dogovoriti, da grem že zdaj. Za prvi velik prestop je bila to najboljša odločitev,” je o svojem odhodu za klubsko spletno stran povedal Vlah. 190-centimetrov visoki rokometaš je vso svojo športno pot prehodil v dresu Kopra in je po Deanu Bombaču prvi koprski rokometaš, ki mu je uspel odmeven prestop na tuje.

311

golov je v prvi DRL zabil Aleks Vlah

Vlah se te dni mudi na desetdnevni rehabilitaciji pod okriljem novega kluba, ekipi, v kateri sta še Slovenca Urh Kastelic in Gregor Potočnik, se bo pridružil konec tega meseca.

“Potiho sem upal, da bo Aleks z nami zaključil sezono. Želim mu, da se uspešno vključi v novo ekipo. Prestop k tako velikemu klubu, mu bo velik izziv v nadaljevanju njegove kariere,” je o Vlahovem odhodu dodal trener Rapotec.

Zagreb je na petem mestu v skupini B lige prvakov. Na desetih tekmah je zbral osem točk, v skupini pa je skupaj s slovenskim prvakom Celjem PL.


Najbolj brano