Katja Blažič je predsednica KS Lucija

Piranski župan Đenio Zadković je bil na lokalnih volitvah izvoljen tudi za predsednika Krajevne skupnosti Lucija. Ker obeh funkcij zaradi nezdružljivosti ne sme opravljati, Zadković ni več član sveta krajevne skupnosti.

Karlo Radovac (levo spredaj) in Gabrijel Franza bosta podžupana, 
vajeti KS Lucija pa je prevzela Katja Blažič (levo zadaj). Foto: Radio Capris
Karlo Radovac (levo spredaj) in Gabrijel Franza bosta podžupana, vajeti KS Lucija pa je prevzela Katja Blažič (levo zadaj). Foto: Radio Capris

LUCIJA > “Đeniu Zadkoviću je predčasno prenehal mandat člana sveta Krajevne skupnosti Lucija. Svet je za novo predsednico imenoval Katjo Blažič, prav tako je predčasno prenehal mandat članu Krajevne skupnosti Sečovlje Karlu Radovcu (postal bo poklicni podžupan op. a.),” na naša vprašanja, kaj nameravajo storiti glede nezdružljivosti funkcij občinskih funkcionarjev, odgovarjajo v piranski občini.

Gabrijel Franca ni mogel naslediti Đenia Zadkovića na mestu prvega moža KS Lucija, čeprav je bil izvoljen kot drugi po vrsti. Zadković ga namreč vidi kot nepoklicnega župana, na naslednji občinski seji pa je pričakovati, da bo potrjen tudi kot občinski svetnik namesto Zadkovića, saj je ta sedel v županski stolček in Zadkovićevi listi Gibanje za občino Piran posledično zmanjka en svetnik. V piranski občini dodajajo, da je tudi Gabrijel Franca svetu KS Lucija podal svoj odstop.

Desna roka predsednice KS Lucija Katje Blažič je postala Katja Radin.


Najbolj brano