V novi številki Primorskih novic preberite

Pripravljalna dela na trasi drugega tira so se začela; tako je ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek že 21. decembra oznanila v uradnem listu. Pri izbranem gradbincu Kolektorju CPG sicer o tem ne vedo nič. Resno pa morajo obvestilo jemati v Luki Koper in Petrolu, saj pomeni, da bodo 1. marca začeli plačevati takso na pretovor za financiranje drugega tira.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

Kdo na vrh Rižanskega vodovoda?

Zdravku Hočevarju, ki že 16 let vodi Rižanski vodovod, bo v začetku marca potekel mandat in v štirih občinah-ustanoviteljicah iščejo njegovega naslednika.

V jutrišnji številki Primorskih novic bo tudi priloga primorskih gledališč Tantadruj.

Po manj kot dveh mesecih spet vlom v trgovino Napoleon

Trgovina Napoleon v Portorožu je bila po še ne dveh mesecih znova tarča predrznih vlomilcev.

Zaradi pobega ne bo nihče ob službo

Zaradi pobega dveh pripornikov iz koprskega zapora zadnje dni minulega leta ne bo nihče ob službo, pet pravosodnih policistov in ena zaposlena so dobili opozorila pred prekinitvijo pogodbe.

Nejasna sodba: zaradi posilstva že v zaporu, a so ga izpustili

Koprski višji sodniki, ki so o primeru posilstva - zgodilo se je oktobra leta 2015 v okolici Idrije - odločali kar dvakrat, pravijo, da niso odstopili od uveljavljene razlage kaznivega dejanja posilstva in ustaljene sodne prakse.

Tujce zaradi registracij kaznujejo le izjemoma

Medtem ko Novogoričani, ki so se zaradi ugodnejših cen nepremičnin preselili v Gorico, še vedno čakajo, kako bo z izvedbo novega zakona, po katerem je po 60 dneh bivanja v Italiji nujno tam registrirati vozilo, smo preverili, kako je to urejeno pri nas.

Po opravkih z e-kolesom

Postojnska občina bo letos uvedla sistem izposoje javnih koles, za kar ima že zagotovljen tudi evropski denar. Na več točkah po mestu si bo mogoče izposoditi tako mehanska kot električna kolesa.

Luciano Kleva je sivini dodajal barve

Ob 15. obletnici smrti je Luciano Kleva v domači Izoli spet zaživel na svojih edinstvenih fotografijah: njegovi umetniški portreti so na ogled v Insuli, posnetki pretanjenega opazovalca Istre pa v Manziolijevi palači. Razstavi sta na ogled še danes, zatem bosta povezani v Strunjanu.

Dogovori splavali po vodi, občini zablokirali račun

V izolski občini se uresničuje najbolj črni scenarij. Ker je podjetje R Mercuri iz Bistrice ob Sotli vložilo izvršbo v višini skoraj 1,9 milijona evrov, so jim zablokirali račun.

Nadzorovali bodo, kdo vpluje in izpluje iz kanala

V torek so z bagrom iz Jernejevega kanala potegnili prvo strohnelo razbitino barke, ki jo bodo skupaj z ostalimi 17 nasedlimi ali potopljenimi zapuščenimi plovili v prihodnjih dveh tednih odložili na obrežje.

Komedija ni žlahtna, ampak plagiat

Slovensko ljudsko gledališče Celje je s sporeda umaknilo predstavo Profesionalci espe, ki so jo premierno uprizorili pred dobrim mesecem. Pojasnjujejo, da je komedija, ki jo je Boris Kobal poslal na natečaj za žlahtno komedijsko pero, prevod dela La prova generale, ki ga je italijanski avtor Aldo Nicolaj napisal pred več kot 40 leti.

Koprčani znova zlahka

Zadnji potnik na finalni pokalni turnir je pričakovano Sixt Primorska, ki si je uvrstitev med štiri najboljše ekipe zagotovila že v prvi tekmi.


Najbolj brano