Gostovanje zgolj formalnost

Sinoči so bile odigrane tri povratne tekme polfinala košarkarskega pokalnega tekmovanja, danes pa bosta ta del tekmovanja sklenila Krka in Primorska.

Corin Darius Henry (z žogo) je prvo tekmo v dresu Primorske odigral prejšnji teden prav proti Krki.   Foto: Zdravko Primožič/FPA
Corin Darius Henry (z žogo) je prvo tekmo v dresu Primorske odigral prejšnji teden prav proti Krki.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Včeraj zvečer je bilo zagotovo najbolj napeto na dvoboju med Olimpijo in Rogaško, ki je po prvi tekmi za državnimi prvaki zaostajala le za tri točke. Na finalni turnir napreduje ekipa, ki ima najboljši seštevek točk v obeh tekmah. V ostalih parih pa je bil skupni zmagovalec že bolj ali manj znan, saj je bila razlika na prvih tekmah že 20 ali več točk. Helios Suns so gostili Šentjur, ki je pred tednom dni zmagal za 24 točk, visoko prednost 16 točk so imeli tudi Hopsi s Polzele pred drugim primorskim udeležencem Plamo pur.

Danes ob 19. uri Krka pričakuje aktualnega pokalnega prvaka Sixt Primorsko. Novomeščani so v drugem polčasu prve tekme popustili in tekmecem dovolili, da si pred povratno tekmo priigrajo visoko rezultatsko prednost. Primorci so slavili s 83:55. “V Novo mesto odhajamo po novo zmago in potrditev polfinalne vozovnice. Tekma zagotovo ne bo lahka, saj bo Krka skušala pokazati drugačen obraz kot na prvi tekmi v Kopru,” pravi košarkar Sixta Luka Vončina.

Krka je sicer pred tednom dni nastopila v okrnjeni zasedbi. Zbolela sta Luka Lapornik in Dino Cinac - prvi je sicer igral, Paolo Marinelli je bil rekonvalescent. Dalibor Đapa v pokalu nima pravice nastopa, prvič po poškodbi je igral Marko Jošilo. 28 točk je zelo velika prednost, ki jo Primorska ne bi smela zapraviti.


Najbolj brano