Kam lahko spleza Koper?

Koprski rokometaši so po praznikih že v polnih pripravah na nadaljevanje sezone. Rumeno-modri so si položaj v državnem prvenstvu zapletli na samem uvodu. Slabi rezultati so odnesli Petra Mičovića, ki je prišel v klub kot naslednik Veselina Vujovića. Po spletu okoliščin je na klop sedel Uroš Rapotec, z njegovim prihodom pa so prišle tudi zmage. Trenutno so Koprčani peti, boj za vstop v končnico za prvaka pa bo še pester.

Nino Grzentič je s 85 zadetki četrti strelec prve DRL. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Nino Grzentič je s 85 zadetki četrti strelec prve DRL. Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Zgodba rumeno-modrih se ponavlja. Že v minuli sezoni so Koprčani kljub trenerskemu mačku Veselinu Vujoviću preživeli precej vzponov in padcev. Resda so v lanski sezoni zaigrali celo v skupinskem delu pokala EHF, a pot do Evrope je bila veliko bolj enostavna kot letošnja. Čeprav so Koprčani letos izpadli že v prvem krogu, ne gre prezreti, da je Kadetten Schaffhausen neprimerno boljša ekipa od poljske Gwardie, ki so jo izločili v sezoni 2017/18. Po Vujovićevem odhodu je bilo jasno, da bo na trenerskem mestu zazijala velika luknja. Skušali so jo zapolniti s Petrom Mičovićem, ki pa izzivu ni bil kos.

Rapotčev konec igralske in začetek trenerske poti

Poraz proti švicarskemu velikanu ni bil nepričakovan. Resda se je evropska pot hitro končala, a Koprčani pod vodstvom Petra Mičovića na mednarodni sceni niso pustili slabega vtisa. Težave so se začele s slabimi predstavami v državnem prvenstvu, kjer so Primorci ciljali visoko. Niso si želeli biti samo gledalci v boju za državni naslov, ampak tudi akterji, ki bodo mešali štrene nedotakljivemu Celju. A Mičović, kljub izkušnjam iz mladinskih reprezentanc, slačilnice ni znal brzdati, prave igre in rezultatov ni bilo, poškodbe so zdesetkale ekipo (najbolj se je poznala odsotnost Aleksa Vlaha), za nameček pa so se proti njemu zarotili tudi najzvestejši privrženci kluba. Bilanca ene same točke na štirih prvenstvenih tekmah je bila znak, da v prvem moštvu Kopra prave kemije ni. Mičović se je moral po domačem remiju s trebanjskim Trimom hitro posloviti, naslednik pa je bil v kratkem znan.

41

sedemmetrovk je realiziral Koper, najmanj med prvoligaši

Kapetan moštva Uroš Rapotec, ki je moral igralsko kariero zaradi poškodbe kolena končati predčasno, je prevzel dirigentsko palico. Izziv je bil velik, Rapotec trenerskih izkušenj ni imel, a vodstvo kluba mu je vendarle ponudilo priložnost. Njegova največja prednost je bila ta, da fante pozna. Nova vizija, svežina in zanos, ki ga je bilo čutiti tudi med navijači, so prinesli pozitiven učinek. Koprčani so svoje adute našli v agresivni obrambi in hitri igri, kar jim je ob petih zaporednih zmagah hitro prineslo zajeten kupček točk.

Boj za končnico bo krčevit

Trenerska menjava je hitro obrodila sadove, saj je Rapotčevo moštvo nizalo zmage. Zasluga za serijo šestih zmag na sedmih tekmah gre tudi lažjemu razporedu, a drži, da nazadnje štejejo samo točke. Najprej so premagali Hrastnik, doživeli domač poraz s Celjem (32:34), potem pa začeli sunkovit vzpon. Po vrsti so padli Ivančna Gorica, Jeruzalem, Krka, Dobova in Loka.

Kljub temu, da so hitro splezali iz brezna prve DRL, je bilo jasno, da jih do konca koledarskega leta 2018 najtežje preizkušnje šele čakajo. Ponovno so pokleknili proti Celjanom, spet niso našli recepta za Ribnico, najbolj boleč pa je bil domači remi z Mariborom. A rane so hitro zacelili proti Gorenju, ki so ga spravili na kolena v Bonifiki. Kljub temu se bodo morali Koprčani za napredovanje v končnico za prvaka še pošteno potruditi, saj jim Loka, Trimo in Krka dihajo za ovratnik. So pa medtem napredovali tudi v slovenskem pokalu, kjer jih 25. januarja čaka obračun osmine finala proti Šmartnemu.


Najbolj brano