Vlomila v župnišče v Dornberku

Včeraj ob 19.47 je bila policija obveščena o vlomu v župnišče Dornberk. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta neznanca včeraj popoldne vlomila leseno okno in vstopila ter pregledala prostore v pritličju objekta.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Kasneje je nepridiprava na kraju zalotil občan, tako da sta pobegnila skozi okno, ne da bi karkoli ukradla. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Pretep med silvestrovanjem

Policijska postaja Bovec je bila v torek obveščena, da je v silvestrovanja v Bovcu prišlo do pretepa, v katerem se je ena oseba poškodovala. Bovški policisti primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja povzročitve telesne poškodbe. Z namenom ugotavljanja vseh okoliščin navedenega primera policisti zaprošajo vse morebitne očividce ozirma vse, ki bi lahko policiji nudili koristne informacije, da jih sporočijo policistom policijske postaje Bovec oziroma pokličejo najbližjo policijsko postajo ali pa pokličejo na znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Vozil pod vplivom alkohola

Včeraj ob 23.50 so policisti na regionalni cesti Tri hiše- Vogrsko ustavili 39-letnega voznika avtomobila, državljana Italije, in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Srna skočila na cesto

Danes ob 6.34 so policisti obravnavali povoženje srne tik pred naseljem Mlinsko. Ugotovljeno je bilo, da je 33-letna voznica avtomobila peljala po glavni cesti iz naselja Idrsko proti naselju Mlinsko. Med vožnjo ji je pred naseljem Mlinsko na vozišče skočila srna, ki jo je voznica zadela. Na vozilu so nastale manjše poškodbe. Srna je po trčenju zbežala. Ker so bili izpolnjeni zakonski pogoji, so bovški policisti odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku.

V Novi Gorici ukradli kolo

Včeraj pozno popoldne so policisti v Novi Gorici obravnavali tatvino kolesa na območju Nove Gorice. Ugotovljeno je bilo, da je nepridiprav v zadnjih dneh na novogoriški železniški postaji oškodovancu ukradel gorsko kolo znamke specialized, vredno dobrih 700 evrov. Policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo

Prometna nesreča na cesti med Spodnjo Idrijo in Želinom

Policisti so včeraj ob 18.22 na glavni cesti Spodnja Idrija-Želin obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila pri srečevanju osebnega in tovornega vozila na ozkem delu ceste. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik avtomobila vozil na omenjeni relaciji iz Spodnje Idrije proti Straži. Ko je pripeljal do mesta, kjer cesta poteka skozi blagi pregledni ovinek, mu je v nasprotni smeri pripeljal voznik neznanega tovornega vozila, in sicer delno po smernem vozišču za nasprotni promet.

Voznik avtomobila se je z vozilom umikal skrajno desno in pri tem z avtomobilom zapeljal preko desnega roba vozišča v odtočni kanal, z vzvratnim ogledalom trčil v kamniti zid in z desnim bočnim pragom vozila podrsal po desnem robu vozišča. Po nesreči je voznik neznanega tovornega vozila odpeljal naprej v smeri proti Idriji, ne da bi se ustavil in drugemu udeležencu nudil ustrezne podatke. V prometni nesreči se nihče ni poškodoval. Idrijski policisti bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Po Parecagu divjal s skuterjem

Včeraj popoldne so piranski policisti prejeli informacijo, da po Parecagu divja neregistriran siv skuter, ki ga vozi 20-letni domačin. Skuter so našli parkiran, brez registrskih tablic in z zbrušenimi številkami. V bližini so našli tudi voznika, ki za vozilo nima nobenih dokumetov. Skuter je bil zasežen, nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Napadel ju je pes

Včeraj ob 17.20 je policiste poklical domačin in povedal, da ga je v Luciji, kjer je bil na sprehodu s psom, napadel drug pes. Pobegnil je preko ceste s svojim psom, vendar je pes pritekel za njim in mu hotel oklati psa. Zatem je prišla lastnica in psa odpeljala. Policisti so izsledili lastnico psa, sledi ji hitri postopek.


Najbolj brano