Tudi borbeni Borac priznal premoč

Tudi drugi del naporne šestdnevne trilogije v domači dvorani Bonifika so košarkarji Sixt Primorske opravili z odliko. Po suvereni pokalni zmagi proti novomeški Krki so danes v regionalnem tekmovanju visoko odpravili Borac iz Čačka ter zadržali prednost pred najbližjimi zasledovalci na lestvici.

Tudi drugi del naporne šestdnevne trilogije v domači dvorani  
Bonifika so košarkarji Sixt Primorske opravili z odliko.  Foto: Zdravko Primožič/FPA
Tudi drugi del naporne šestdnevne trilogije v domači dvorani Bonifika so košarkarji Sixt Primorske opravili z odliko.  Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Tako kot največji konkurenti v boju za mesto na zaključnem turnirju najboljše četverice (MZT Skopje, Dynamic in Split) so tudi Koprčani v 15. krogu lige ABA 2 zmagali. Kljub zelo zgoščenemu urniku v tem in naslednjem tednu je Jurica Golemac današnji obračun začel z udarno peterko, ki se je ob neizenačenem sodniškem kriteriju v prvi četrtini precej mučila na obeh straneh igrišča. Na srečo tigrov so si tudi gostje iz Čačka v napadu privoščili kar nekaj zgrešenih “zicerjev” in se že ob koncu prve četrtine znašli v zaostanku. Za dragocen impulz s klopi sta v drugi četrtini s štirimi zaporednimi trojkami poskrbela Tadej Ferme in Nejc Zupan. Nato je vlogo prvega strelca prevzel center Ivan Marinković, ki ga je s podajami pridno zalagal novinec Corin Darius Henry. Borac je nato pod vodstvom razpoloženega Strahinje Gavrilovića uspešno manjšal prednosti domačinov.

Z izdelanimi napadalnimi akcijami in serijo točk Marka Jagodića Kuridže so si Koprčani v 25. minuti znova zagotovili dvomestno prednost. Agresivna obramba tigrov je bila tudi v nadaljevanju previsoka ovira za goste. Ti so lahko le nemočno pospremili atraktivne akcije Lancea Harrisa za vodstvo s 75:51. S tako prednostjo so lahko domači že dobrih deset minut pred koncem misli preusmerili na sobotni prvenstveni derbi z Olimpijo.

Sixt Primorska : Borac Čačak 97:71

Dvorana Bonifika, gledalcev 600 sodniki: Peić (Hrvaška), Stapić (Bosna in Hercegovina) in Davidov (Makedonija); četrtine: 20:16, 26:25, 32:12, 19:18.

Sixt Primorska: Ferme 10, Henry 7, Harris 13, Čakarun 8, Kosi 2, Zupan 9, Marinković 15, Hodžić, Jagodić Kuridža 13, Šiško 12, Glas 3, Vončina 5. Trener: Jurica Golemac.

Borac Čačak: S. Gavrilović 20, Alikadić, Popović 2, R. Đoković 11, I. Đoković 15, Mičović, I. Gavrilović, Maistorović 4, Krsmanović, Prlja 5, Kočović 6, Čarapić 8. Trener: Jovica Arsić.


Najbolj brano