Sovdat v Maribor, Radišković v Italijo

Danes bodo po prazničnem premoru z drugim delom prvenstva nadaljevali prvoligaši v dvoranskem nogometu. Oba primorska kluba sta oslabljena. Kobariški Oplast je zapustil kapetan Jaka Sovdat, iz škofijskega Bronxa pa je odšel izkušeni napadalec Slaven Radišković.

Udeleženca dvoboja na fotografiji sta zamenjala kluba. Rumeni 
Slaven Radišković (Bronx) je odšel v Italijo, rdeči Jaka Sovdat 
(Oplast) pa v Maribor. Foto: Igor Mušič
Udeleženca dvoboja na fotografiji sta zamenjala kluba. Rumeni Slaven Radišković (Bronx) je odšel v Italijo, rdeči Jaka Sovdat (Oplast) pa v Maribor. Foto: Igor Mušič

Najboljši primorski prvoligaš je Bronx s Škofij, ki je jesen končal na četrtem mestu, v svojih vrstah pa ima prvega strelca prvenstva Nika Zajca s 25 goli.

Bronx ne bo iskal nadomestila

Med premorom je sicer izgubil izkušenega napadalca Slavena Radiškovića, ki se je preselil k Macan Pratu, italijanskemu kandidatu za napredovanje v drugo ligo. Postal je soigralec posoških nogometašev Tilna Štendlerja, Danija Vulikića in Žana Korena. Po besedah predsednika kluba Željka Stanića za Radiškovića trenutno nimajo v načrtu enakovredne okrepitve: “Zaupamo preizkušeni prvi postavi, nekaj več priložnosti bodo dobili fantje s klopi, obenem pa krepimo bazo mlajših igralcev z vzgojo v svojih selekcijah in z iskanjem fantov iz bližnjega istrskega in kraškega okolja. Angažiranje že uveljavljenega članskega igralca od drugod za zdaj ni predvideno. Imamo dovolj močno jedro ekipe, da se lahko potegujemo za vstop v polfinale pokala in za četrto ali peto mesto v prvenstvu.”

Željko Stanić

predsednik KMN Bronx

“Imamo dovolj močno jedro ekipe, da se lahko potegujemo za vstop v polfinale pokala.”

Oplast za obstanek z novo močjo

Bronx bo drevi ob 20.30 v domači dvorani igral z jesenskim prvakom Mariborom, kamor je po enajstih letih zvestobe kobariškemu Oplastu prestopil član zlate generacije, ki je leta 2014 postal prvak, kapetan in steber obrambe Jaka Sovdat. Oplast je prezimil na sedmem mestu. Predsednik kluba Branko Velišček, ki si ne želi zdrsa v boj za obstanek, je zato poskrbel za nadomestno rešitev: “Do konca sezone smo angažirali izkušenega Gaja Rosiča, skoraj domačina iz šole tolminskega Puntarja, ki ga dobro poznamo. V minuli sezoni je bil sicer brez kluba, a je vzdrževal telesno pripravljenost in igral na turnirjih. Upamo, da bo s svojimi izkušnjami, ki jih je pridobil tudi z igranjem na Portugalskem in Italiji, zapolnil praznino, ki je nastala. Želim si, da bi normalno odigrali državno prvenstvo in obdržali svoj sedanji položaj, poskušali pa bomo presenetiti še v četrtfinalu pokala. Bo pa boj za še varna mesta od sredine do spodnjega dela državnega prvenstva kar trd. Maribor, Dobovec in Litija po kakovosti izstopajo, za ostale klube pa - z izjemo odpisanega Benedikta - velja, da vsak lahko premaga vsakogar.”

Povratne tekme četrtfinala pokala bodo že čez teden dni. Bronx brani lepo prednost pred Silikom (4:2), Oplast pa k Dobovcu potuje z zadovoljivo popotnico - remijem z domače tekme (1:1).

V Kobarid danes (pričetek ob 20. uri) prihaja tretja ekipa prvenstva, Litija, ki jo vodi Koprčan Damir Pertič. V njej sta nepogrešljiva kobariška nogometaša Anže Širok in Borut Ručna, ki sta z devetimi oziroma sedmimi goli na drugem in tretjem mestu klubskih strelcev jeseni.

V drugi ekipi prvenstva, lanskemu prvaku Dobovcu, ki začenja drugi del pri letos šele osmi Sevnici, ostaja eden ključnih igralcev tolminski reprezentant Kristjan Čujec.


Najbolj brano