Novi lastniki v prenovo kompleksa San Simon

Izolski hotelski kompleks San Simon, ki je konec lanskega leta dobil nove lastnike, bo po napovedih prve goste spomladi pričakal prenovljen in z osveženo ponudbo. Do konca marca bodo celovito prenovili hotel Haliaetum in depandanso, v sredini aprila pa bodo končali tudi obnovo bazena, restavracij in tobogana.

Izolski  hotelski kompleks San Simon, ki je konec lanskega leta 
dobil nove lastnike,  bo po napovedih prve goste spomladi pričakal 
prenovljen in z osveženo ponudbo. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Izolski hotelski kompleks San Simon, ki je konec lanskega leta dobil nove lastnike, bo po napovedih prve goste spomladi pričakal prenovljen in z osveženo ponudbo. Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > Decembra lani so Hoteli Bernardin izolski kompleks prodali družbi Hotelske nepremičnine, ki sta jo ustanovila Kad in Modra zavarovalnica. Novi lastniki so kompleks dali v najem Hotelom Bernardin, sami pa so se zdaj lotili prenove hotelske infrastrukture in ponudbe. Za to bodo namenili 1,8 milijona evrov. Po neuradnih informacijah so sicer kompleks kupili za deset milijonov evrov.

Celovito bodo prenovili hotel Haliaetum, vključno z bazenom, in depandanso Sirena, v obeh bodo povečali tudi število ležišč. Ta del naložbe bo nared predvidoma konec marca, sredi aprila pa bodo končali tudi obnovo obeh restavracij in vodnega tobogana. Dela so zaupali podjetju Active Design.

1,8

milijona evrov bodo novi lastniki vložili v kompleks San Simon

S prenovljenimi sobami in posodobljeno ponudbo bo San Simon izboljšal kakovost bivanja in s tem konkurenčnost hotelskega resorta. Novi lastniki si tako obetajo višjo zasedenost in več zaslužka.

Nova vlaganja gredo v prid tudi Hotelom Bernardin, ki tudi po prodaji izolskega kompleksa z njim še naprej upravljajo in tam opravljajo gostinsko in hotelsko dejavnost. Zaposleni - približno 40 jih je - so ohranili delovna mesta pod okriljem družbe Hotelov Bernardin.


Najbolj brano